Suroviny
Porce: 1 kg
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 547 kJ / 1 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,75 g |
Tuky | 9,10 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 365,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme 150 g prosáté žitné mouky, 350 g prosáté pšeničné hladké mouky,1,5 KL soli, 1 KL cukru, balíček kvásku Dr.Oetker a balíček sušeného droždí . Přidáme teplou vodu a vypracujeme nelepivé těsto.
Krok 2: Pod utěrkou necháme hodinu kynout. Po vykynutí znovu propracujeme a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Potřeme vodou + případně posypeme kmínem/ semínky, necháme ještě další hodinu kynout a poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 15 minut.
Po 15 minutách teplotu snížíme na 190 stupňů a pečeme ještě dalších 30 minut. Krok 3: Chleba krájíme až po úplném vychadnutí .
Po 15 minutách teplotu snížíme na 190 stupňů a pečeme ještě dalších 30 minut. Krok 3: Chleba krájíme až po úplném vychadnutí .
Zveřejněno 3. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONlN
Moje poznámka
Kváskový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONlN
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 3 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 13 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká pšeničná,
sůl,
cukr,
kvásek,
droždí sušené,
voda,
kmín celý
Komentáře (5)
ML (malá lžička)
Upravím, ať je to jasné pro všechny