Vepřové roládky se švestkovou omáčkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 419 kJ / 578 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,37 g |
| Tuky | 28,83 g |
| Vláknina | 8,46 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 611 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 33,53 g |
Postup přípravy
V kastrole rozpustíme na kostičky nakrájený špek, přidáme cibuli a osmažíme dotmava. Krok 2: Přidáme roládky, opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Maso vyjmeme a přikryjeme alobalem.
Do výpeku nalijeme víno, přidáme jalovec, tymián a povidla. Důkladně rozmícháme a zredukujeme. Propasírujeme, podle potřeby dochutíme. Krok 3: Maso vyndáme z alobalu, šťávu z masa vlijeme do omáčky a roládky nakrájíme. Podáváme s bramborami nebo rýží.
Zveřejněno 16. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové roládky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEr4
Moje poznámka
Vepřové roládky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEr4
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 6 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 39 minutami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 1 hodinou
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 1 hodinou
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 3 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 4 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 6 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 6 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 6 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
slanina anglická,
sýr chedar,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
jalovec,
špek,
cibule,
povidla švestková,
tymián čerstvý,
víno červené,
vývar hovězí
Komentáře (2)