Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní salát s červenou rybkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

2. 1. 2014 19:31

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 644 kJ / 632 kcal
Bílkoviny38,76 g
Tuky50,62 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 545 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy5,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Salát je samozřejmě výborný i s uzeným lososem či jinou rybou, ale po Silvestru zbyla právě tato ryba, tak se jí dnes dostalo zužitkování.

Suroviny můžeme libovolně obměňovat - lze přidat strouhaný sýr, cibulku nahradit pórkem, celer zase kyselým jablkem nakrájeným na tenké nudličky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

danielle72

3. 1. 2014 22:36

Od rána zlobil signál, nemohla jsem tedy zodpovědět dotazy.
Tak tedy: ano, je to treska a la losos, u nás ji prodávají ve večerce váženou v oleji, plátky jsou velké asi 5 x 15 cm, tloušťka necelý 1 cm. A je opravdu temně oranžová až červená.

Vídám ji pod názvem matjesy, ale pod těmi já si představuji bílou nasolenou rybu s pepřem, novým kořením a bobkovým listem - moje babička ji tu a tam podávála s cibulí a chlebem namazaným máslem, to byla dobrota:-*;-).

zizala

3. 1. 2014 13:31

maris: Děkuji, už jsem v obraze :-K

maris

3. 1. 2014 13:04

zizala: Jaruško, asi záleží na výrobci, jak moc ji obarví, tahle je z Alberta ;-):-)
http://www.toprecepty.cz/recept/9051-svedska-pomaz...

zizala

3. 1. 2014 12:55

maris: Tu mají u nás v Lidlu, ale není tak červená, spíš lososově růžová.

spagetka

3. 1. 2014 12:44

maris: ahá i v plátkách? To se juknu.

maris

3. 1. 2014 12:43

zizala: Jaruško, já jsem taky dlouho přemýšlela, jaká to je rybka, než mi to došlo:-8, treska á la losos se prodává i v plátkách, tak to je asi ono;-):-)

spagetka

3. 1. 2014 12:42

zizala: Moment, pokud se nepletu, prodávali ji v takové malé skleničce, aspoň si teda myslím, že si ji nepletu. Snad nám to někdo objasní... Pokud si pamatuju, kupovala jsem to jako ozdobu na chlebíčky a tak....Ale jak píšu, už dlouhatánsko jsem se po ní nekoukala, takže se poptám v Albertu, Kaufu a tak...
Já už si ani nepamatuju, jak velké ty kousky byly....

zizala

3. 1. 2014 12:38

Tak tuhle červenou rybku neznám, ani nevím, že by se u nás někde prodávala :-8


spagetka: Drcená snad není totéž nebo ano? Já myslela, že tohle je prostě kus rybího masa

spagetka

3. 1. 2014 12:35

Jééé, drcenou tresku jsem nekoupila už hodně dlouho:-*:-*:-*, takže důvod to napravit ;-):-p:yes:

rozmarynaH

3. 1. 2014 12:33

Mňam, to bych si pochutnala:-p:-p

Jitkas

3. 1. 2014 11:55

Pravda je, ze po vanocnich salatovych orgiich majonezu nejak nemuzu, ovsem toto bych jeste zvladla, urcite!

srettka

3. 1. 2014 11:43

Tak teď jsem polkla na prázdno. Tuhle tresku miluju od dětství:-p a s tím salátem bych ji vymetla z talíře natošup:-8:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zimní salat skládaný salát z červené řepy salat s kyselým zeli a červenou řepou recept bramborovy salat s cervenou repou albert recept na vajička ve sladkokyselém nalevu zužitkování naložených hub celerovy salat s kyselymi rybkami

Suroviny: treska, vejce, cibulka jarní, smetana kysaná, majonéza, pepř

TopRecepty.cz

Zimní salát s červenou rybkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBzr