Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oříškové bochánky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 50 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 441 kJ /
4 407 kcal
Bílkoviny62,34 g
Tuky329,54 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 579 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy288,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. Polovinu ořechů, tedy 100 g, nasekáme nadrobno (např. paličkou na maso). Krok 2: 2. Druhou polovinu nameleme na jemno. (Já melu ve starém mlýnku na kafe). Krok 3: 3. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny (např. v kuchyňském robotu nebo ručním mixerem), přidáme vanilku. Krok 4: 4. V menší míse smícháme mouku, sůl a ořechy. Krok 5: 5. Postupně přidáme do máslové pěny a vypracujeme těsto, na vále prohněteme a necháme v lednici asi hodinu odležet, aby trochu ztuhlo. Krok 6: 6. Po vychladnutí předehřejeme troubu na 180°C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem. Krok 7: 7. Z těsta tvarujeme kuličky v průměru 3 cm, které dáme na plech. Můžeme je dát poměrně blízko sebe, protože zvětší svou velikost jen nepatrně. Ideálně je asi 4 x 5 kuliček na jeden plech. Krok 8: 8. Pečeme asi 17 - 19 minut. Po upečení je necháme vychladnout asi 5 minut na plechu a potom zcela (např. na talíři) při pokojové teplotě necháme vychladnout. Krok 9: 9. Bochánky obalíme v moučkovém cukru a necháme je přes noc odležet, pak je znovu obalíme v moučkovém cukru.

Zveřejněno 22. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříškové bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DA4Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříškové bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DA4Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes: to vypadá dobře :-p

Moc pěkné! Ukládám recept a zkusím o vánocích :-K:-p

Tak to se mi velmi líbí, a navíc je tam málo cukru (když bochánky neobalím, ale jen pocukruju). :yes:

Tématické fráze:
bochánky s ořechem, oříškové trojlístky, maslovooriskove cukroví, bochanky z liskovych ořechů, těsto oriskove, oříškové těsto, oříškové bochánky cukroví, mila kuličky, orriskove bochanky, posvícenské ořechy, čokoládové bochánky obalované v moučkovém cukru, maslove bochanky, vánoční bochánky, bochanky z ořechů, vánoční máslové ořechové bochánky, oriškové těsto bochanky, lískové bochánky, orechbochanky, oříškové cukroví, cukrovi oriskove bochanky

Suroviny:
mouka hladká, ořechy vlašské, sůl, máslo, cukr krupice, extrakt vanilkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu