Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 115 kJ / 2 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,86 g |
| Tuky | 176,03 g |
| Vláknina | 6,54 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 2,81 g |
| Sůl | 6,30 g |
| Sacharidy | 22,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list), zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na následné podlévání při pečení, takže použijeme ne moc velký hrnec, do kterého jí nemusíme lít mnoho.
Krok 2: Po povaření maso vyndáme a dáme do zapékací mísy, pekáčku nebo remosky, kam jsme na dno nasypali pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vývar scedíme a ponecháme.
Krok 3: V misce smícháme lžíci jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, sójovou omáčku a asi 4 lžíce vývaru. Vše promícháme a touto směsí přelijeme předvařené koleno v zapékací míse, položené kůží dolů. Koleno podlijeme troškou vývaru, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca hodinu, za občasného přelití šťávou z masa a případného podlití dle potřeby.
Krok 4: Pak koleno otočíme kůží nahoru a dopékáme pod poklicí doměkka. Přeléváme šťávou z masa, podléváme dle potřeby a ke konci dopečeme krátce do barvy, již bez poklice.
Krok 5: Podáváme s noky, knedlíkem dle chuti, špenátem, zelím...
Zveřejněno 29. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené zázvorovo-česnekové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1XQq
Moje poznámka
Pečené zázvorovo-česnekové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1XQq
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 8 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 4 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 7 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 17 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 39 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 40 minutami
Vánočka II
boomgo před 54 minutami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 2 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
voda,
zázvor,
česnek,
omáčka sojová,
česnek
Komentáře (5)