Katův šleh III.
Kaťák neboli katův šleh, to je klasika, která vyvolává vzpomínky na pikantní pokrm s nevalnou pověstí. Nejvyšší čas si připomenout, jak lahodné a vydatné jídlo to může být, pokud použijete kvalitní suroviny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 743 kJ / 656 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,46 g |
Tuky | 21,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na půl kolečka, feferonky na menší kousky.
Krok 2: Do horkého sádla vložíme maso a zprudka opékáme asi 10 minut. Pak osolíme a opepříme.
Krok 3: Přidáme cibuli a když je napůl měkká, přidáme i feferonky. Opékáme asi 5 minut a poté do masa vlijeme celý malý kečup a pořádně prohřejeme.
Krok 4: Dle chuti lze přidat společně s feferonkami i houby nebo nakládané papričky.
Krok 5: Můžeme podávat s chlebem, hranolky nebo bramborami.
Zveřejněno 6. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEG4
Moje poznámka
Katův šleh III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEG4
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 3 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 5 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 5 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 6 hodinami
Valašské frgály
suneno před 8 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 8 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 9 hodinami
Tématické fráze:
katův šleh,
recept na katuv šleh,
katův šleh recept,
katův šleh z kuřecího masa,
šleh,
katuv slech,
krutí maso jako katův šleh,
katův šlech recept,
katův šleh video,
recept katův šleh,
recepty katuv sleh,
recept katuv šlech,
katuv sleh video recept,
vareni katuv sleh,
katuv šleh recepty,
katuv sleh s hranolkama,
krůtí šleh,
katův šleh s hranolkami,
katov sleh,
katův šleh z kuřecího
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
feferonka,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
houby,
Komentáře (14)
Myslím, že ste si trochu poplietla svetové strany.
To, čo je podľa Vás Katův šleh, je jednoduchá forma mexického
Chili con carne.
Ale to vôbec nevadí, mýliť sa je ľudské.
Díky za prima recept
Já jsem asi slepá, u Katova šlehu III. nevidím žádnou heru