Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 201 kJ / 765 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,43 g |
| Tuky | 57,78 g |
| Vláknina | 0,99 g |
| Cholesterol | 618 mg |
| Sodík | 246 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 31,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce dokonale smícháme uvedené množství mouky, smetany a vejce ve středně hustou hladkou směs.
Krok 2: V hrnci uvedeme do varu vývar zvolený dle naší chuti. Dobře promíchanou směs vlijeme za stálého míchání do vařícího vývaru a necháme cca 10 minut provařit. Krátce před koncem provaření přidáme na jemno nasekané čerstvé lístky petržele.
Krok 3: Na rozpálenou malou pánev dáme na jemné nudličky nakrájenou Lopenickou slaninu a necháme opéct do křupava. Při servírování posypeme polévku nudličkami křupavé Lopenické slaniny a podáváme.
Zveřejněno 27. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavlněná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr0A
Moje poznámka
Bavlněná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr0A
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 3 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 4 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 55 minutami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 2 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 2 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 3 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 3 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 4 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 4 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 4 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 5 hodinami
Tématické fráze:
plocholistá petržel,
bavlněná polévka rettigová recept,
petržel plocholistá,
bavlnenapolevka,
jak slaninu opéct do křupava,
rettigová polévka,
m.d.rettigová bavlněná polévka,
to tu nemamo,
recepty rettigová
Suroviny:
vývar hovězí,
mouka polohrubá,
slanina lopenická,
smetana 33%,
vejce,
petrželka
Komentáře (12)
Rajnochovická bude taky ta pravá
Obrovský rozdíl - je taková domácí a prostě dokonalá.
http://www.vomaub.cz/produkty/lopenicka-slanina.ht...
http://www.vomaub.cz/data/produkty/16_0_full.jpg
ale vypadá náááramně, polévečka.. pane mistr