Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 796 kJ / 5 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,79 g |
| Tuky | 415,64 g |
| Vláknina | 50,85 g |
| Cholesterol | 854 mg |
| Sodík | 7,19 g |
| Sůl | 17,46 g |
| Sacharidy | 294,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
Krok 2: Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. K zelí přidáme jednu jemně pokrájenou cibuli, zakapeme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.
Krok 3: V pánvi na jemně pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení rozvonět drcený kmín a česnek.
Krok 4: Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko, ze kterého ukrajujeme hranou vidličky nebo nožem menší kousky těsta, které necháme z prkýnka padat do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15-20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
Krok 5: Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme. Do této směsi můžeme nasucho osmažené škvarky nebo na nudličky pokrájenou slaninu vmíchat rovnou nebo jimi uhlířinu posypat až na talíři.
Krok 6: Uhlířinu podáváme se zelným salátem.
Zveřejněno 6. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Moje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Nejnovější recepty
Tortilla jako pizza s mletým masem, mozzarellou a olivami
Přidáno před 2 hodinami
Dietní květák z trouby
Přidáno před 3 hodinami
Jedlé muchomůrky
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová polévka se slzovkou
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová omáčka pečená
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí plátek v hořčicovo-smetanové omáčce
IRBONA před 19 minutami
Špenátové špagety se slaninou
Katka2 před 22 minutami
Obrácený marinovaný řízek s máslovými bramborami
Sahula před 32 minutami
Máslový řízek podle p. Sapíka
Sahula před 34 minutami
Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině
Kratule před 43 minutami
České buchty
nelinka62 před 1 hodinou
Jednoduché Margot řezy
VeronikaRab před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
Janettaku před 1 hodinou
Roláda z vepřové pečeně
verisek08 před 1 hodinou
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
JuliePetule před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
špek uzený,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
voda,
olej,
škvarky,
škvarky,
zelí kysané,
cibule,
olej
Komentáře (4)
Nebo grenadyrmars? Variant je mnoho a není úplně shoda jestli noky nebo těstoviny....je to krajové....
Bylo to oblíbené jídlo mého táty, s fleky nebo kolinky, a hoooodne cibulky na špeku....a trochu papriky....
Vrátil jsi mě do dětství