Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 974 kJ / 6 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,46 g |
| Tuky | 413,58 g |
| Vláknina | 39,30 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 585 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 521,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Moje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 4 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 5 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 5 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 1 hodinou
Vajíčka z trouby
Sahula před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 2 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 2 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 2 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 4 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 5 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 6 hodinami
Tématické fráze:
domaci pařižak,
dort pařížák,
pařížák dort,
rychly pařižak,
dorty parižak,
mini dorty recept,
krem na parizak,
stékající poleva recept,
recept na mini dort,
stékající poleva dortu,
mini dortíčky recepty,
mini dorty,
mini dort recepty,
pařížák dort recept,
jak udělat stékající polevu na dortu,
stékající poleva na dortu,
mini dort recept,
stékající poleva na dort,
dortpařížak,
mini dortíčky recept z horke cokolady
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
kakao,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
voda,
máslo,
smetana ke šlehání,
rum,
šlehačka
Komentáře (23)
Na dortovou formu 35cm v prům. potřebuji piškot z 5 vajec a 4 šlehačky, 20dkg čokolády na vaření / používám jen Lidl Fin Carré/ a 1 čokoládu vysokoprocentní. Takže 1l šlehačky Ti stačí.
Na pekáč 30x40 piškot ze 6 vajec a krém opět ze 4 šlehaček. To stačí. Ale abych se nenervovala s politím čokoládou / v této ploše to jde špatně, spíš nejde/, krém na piškotu ozdobně srovnám a dozdobím šlehačkou se ztužovačem. Tady není vrstva krému tak vysoká jak na fotografii autora, ale je vysoká dostatečně. A prakticky vždy servíruji se sladkým ovocem. Banány, jahody nebo borůvky.
Ještě bych chtěla podotknout, že aby se dal dort polít tak krásně, jak ho má autor, je potřeba nechat krém na něm " ustálit" aspoň 3 hodiny v lednici. Já ho dávám do zóny, kde jsou 2°C. Je to román, ale já už lepší nebudu. Věřím, že se Ti podaří a sklidíš potlesk "vestoje" . M
A jahody, banán, borůvky, maliny....