Suroviny
Porce: 18 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 468 kJ / 7 282 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 104,59 g | 
| Tuky | 514,31 g | 
| Vláknina | 34,68 g | 
| Cholesterol | 2,13 g | 
| Sodík | 499 mg | 
| Sůl | 1,03 g | 
| Sacharidy | 541,44 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zapneme troubu na 170° C a na pečící papír přehnutím vyznačíme dno plechu.
Všechny suroviny na spodní díl (kromě džemu) zpracujeme v robotu nebo ručně na těsto podobné lineckému. Těsto vyválíme na papír do velikosti dna plechu a přemístíme s papírem na plech.Těsto potřeme rybízovým džemem a necháme stranou. Krok 2: Nastrouháme nahrubo oloupaná jablka, zbavená jádřince a najemno nastrouháme vlašské ořechy (může být i směs). Vyšleháme sníh z bílků a špetky soli do tuhých špiček. Krok 3: V míse vyšleháme máslo s cukrem a poté zašleháme i žloutky. Přidáme ořechy, jablka, kakao ( dle potřeby lze zahustit lžící strouhanky pokud by jablka byla moc šťavnatá) vše dobře promícháme a po částech lehce vmícháme sníh. Navršíme na těsto na plechu, uhladíme a dáme cca na 40 minut péct (podle trouby). Krok 4: Upečené necháme zcela vychladnout, potřeme čokoládovou polevou z rozpuštěné čokolády a másla a po ztuhnutí nakrájíme na řezy nebo kostky.
Všechny suroviny na spodní díl (kromě džemu) zpracujeme v robotu nebo ručně na těsto podobné lineckému. Těsto vyválíme na papír do velikosti dna plechu a přemístíme s papírem na plech.Těsto potřeme rybízovým džemem a necháme stranou. Krok 2: Nastrouháme nahrubo oloupaná jablka, zbavená jádřince a najemno nastrouháme vlašské ořechy (může být i směs). Vyšleháme sníh z bílků a špetky soli do tuhých špiček. Krok 3: V míse vyšleháme máslo s cukrem a poté zašleháme i žloutky. Přidáme ořechy, jablka, kakao ( dle potřeby lze zahustit lžící strouhanky pokud by jablka byla moc šťavnatá) vše dobře promícháme a po částech lehce vmícháme sníh. Navršíme na těsto na plechu, uhladíme a dáme cca na 40 minut péct (podle trouby). Krok 4: Upečené necháme zcela vychladnout, potřeme čokoládovou polevou z rozpuštěné čokolády a másla a po ztuhnutí nakrájíme na řezy nebo kostky.
Zveřejněno 18. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Křehké jablečné řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5mVR
Moje poznámka
					
				
Křehké jablečné řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5mVR
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 8 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							kypřící prášek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							džem rybízová, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							ořechy strouhané, 
						
						
							kakao, 
						
						
							jablko, 
						
						
							bílek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							čokoláda, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
Komentáře (3)