Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 094 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,50 g |
Tuky | 44,48 g |
Vláknina | 79,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 40,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jemně potřeme olejem, česnekem, osolíme, opepříme, necháme asi půl hodinu odležet při pokojové teplotě. Houby namočíme do vody, aby nabobtnaly.
Krok 2: Vezmeme hlubší pánev (nikoli teflonovou) a rozpálíme ji (nasucho, maso je již potřené olejem). Přidáme maso (začne hodně syčet a prskat). Opečeme ho 2-3 minuty z každé strany, mělo by se v této chvíli krásně odlepit od pánve. Poté ho vyndáme na talíř, přikryjeme a uchováme v teple.
Krok 3: Do výpeku dáme nakrájenou cibulku, houby s vodou, v níž byly namočené a dusíme, dokud se voda téměř nevypaří. Přidáme zpět maso spolu se šťávou, kterou zatím pustilo, dáme do trouby předehřáté na 180°C a necháme přikryté dusit, dokud zcela nezměkne. Občas přilijeme další vodu, aby se vytvořila šťáva. Nakonec zahustíme maizenou. Podávala jsem s bramborou kaší a vařenými fazolkami s cibulkou.
Zveřejněno 31. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rostbíf s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWLV
Moje poznámka
Rostbíf s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWLV
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 1 hodinou
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 1 hodinou
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 1 hodinou
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 2 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 2 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 3 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 3 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 3 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Suroviny:
houby sušené,
cibulka,
česnek,
olej rostlinný,
sůl,
pepř,
voda,
škrob kukuřičný
Komentáře (6)
Domnívám se, že tento "recept" má několikero řešení:
1. "Rostbíf s houbovou omáčkou" změnit název, tedy vůůůbec nepoužít slovo ROSTBÍF
2. "4 porce tenčích plátků rostbífu" upravit na 600g (4 porce) hovězího masa (roštěnec) V KUSE
3. Napřed si o rostbífu něco PŘEČÍST
4. NAJMOUT si korektora
5. PŘIHLÁSIT se na kurs vaření
pro Vaši informaci
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rostb%C3%ADf