Postup přípravy
Krok 1: Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.
Krok 2: Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba tak, aby kapr na ní stál. Postavím rybu do pekáče, kam jsem vlil rozpuštěné máslo a dám do rozpálené trouby. Při pečení přelévám máslem přes hřbet.
Krok 3: Peču cca hodinu. Po upečení přeložím kapra stále stojícího na chlebu na mísu a nesu na stůl. Máslo, na kterém se ryba pekla už k n i č e m u nepoužiji.
Krok 4: Na stole pak od hřbetu směrem dolů odděluji maso od kostry. Zůstane stát kostra na chlebu a podávám čisté maso bez kostí. Chleba navíc vytáhne z ryby ten bahenní buket. Jen jednou jsem se ulakotil a omastil jsem výpekem brambory....
Zveřejněno 22. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Moje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Nejnovější recepty
Melounový salát
Přidáno před 11 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 13 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno 7. 8. 2025 20:28:56
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno 7. 8. 2025 18:58:03
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno 7. 8. 2025 18:12:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky na houbách čerstvých i sušených
Sahula před 7 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Sahula před 7 hodinami
Výborný rychlý makovec
mafinka888 před 8 hodinami
Sýrová roláda
KristynaM25 před 8 hodinami
Povidla ze švestek
h.dvorak před 8 hodinami
Houbové rizoto s pórkem (po česku)
radekfiala před 10 hodinami
Výborné kynuté těsto
Peta6 před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
KacaaK před 10 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Tonda001 před 11 hodinami
Suroviny:
kapr,
chléb,
sůl,
máslo
Komentáře (4)
...jen tý teploty se mi v postupu nedostává
edit:
Nebo že by 250°C