Suroviny pro 3 porce
Množství surovin je jen velmi orientační.
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 336 kJ / 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,83 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 8,13 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 21,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle osmažím větší kousky kořenové zeleniny, zasypu moukou, osmažím ji a zaliji vodou. Osolím, přidám bobkový list, celý pepř a nové koření, uvařím do měkka a rozmixuji na hladký krém - dříve však vyjmu koření.
Krok 2: A kde je to filé? To přijde na řadu teď: polévku přivedu k mírnému varu a vložím rozmrazené filé, které se se během pár minut uvaří. Pak ho rozkouskuji v hrnci s polévkou vařečkou nebo šťouchadlem na bramborovou kaši.
Krok 3: Polévku můžeme okyselit citrónem nebo přidat kysanou smetanu nebo s ní polévku korunovat na talíři - a je za pár minut hotovo!
Zveřejněno 26. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Skandinávská" rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOA1
Moje poznámka
"Skandinávská" rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOA1
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 51 minutami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 6 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 21 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 22 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Suroviny:
filet rybí,
mrkev,
celer,
máslo,
olej,
mouka hladká,
sůl,
smetana kysaná,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
citron
Komentáře (10)
Tak dej vědět, jak jsi u manžela uspěla. Zkusíš tuhle jednoduchou a příště se pustíš do české klasiky - ze začátku použiješ třeba ocasní porce. No a nakonec zvládneš i tu z rybích hlav - je to zajímavé, ale je chutnější než ta uvařená z normálního rybího masa.
Děkuju
Trošku jsem upravila - zakápla citronem, přidala cca 100 ml smetany (33%) a špetku bílého pepře. Dovolila jsem si přidat fotku a díky za recept