Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 522 kJ / 3 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,23 g |
Tuky | 190,99 g |
Vláknina | 82,50 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 406,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zmiešame mak, múku, cukor, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva.
Krok 2: Pridáme vajcia, najemno nastrúhané jablká a jogurt. Jogurt dávame postupne, ak treba, pridáme viac ako 200 ml. Dobre premiešame. Množstvo jogurtu závisí od šťavnatosti jabĺk. Cesto nemá byť riedke, ale má sa dať ľahko rozotrieť na plech.
Krok 3: Plech s rozotretým cestom dáme piecť do rúry na 180 °C.
Krok 4: Upečený koláč ešte teplý posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Až potom krájame.
Zveřejněno 13. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makovo-jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOnm
Moje poznámka
Makovo-jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOnm
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 12 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 12 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 6 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 7 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 8 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 9 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 10 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 10 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 12 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 12 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 12 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 13 hodinami
Suroviny:
mák mletý,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
prášek do pečiva,
jablko,
vejce,
jogurt
Komentáře (9)