Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 858 kJ / 1 878 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,45 g |
Tuky | 10,62 g |
Vláknina | 24,82 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší.
Krok 2: Pokud je třeba, před třetím kynutím z těsta vytáhneme háky a těsto ve formě urovnáme rukou namočenou ve vodě, bude kynout rovnoměrněji.
Krok 3: Po upečení chleba vyklopíme z formy, vytáhneme z něj háky (pokud se již nestalo dříve) a chléb necháme dobře vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grahamový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vxK
Moje poznámka
Grahamový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vxK
Nejnovější recepty
Smaženice
Přidáno před 12 hodinami
Květákový řízek
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno 18. 9. 2025 20:59:37
Pohanka s jablky
Přidáno 18. 9. 2025 17:00:02
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno 18. 9. 2025 15:12:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Fiki1 před 26 minutami
Banánová vláčná bábovka
tronickovaj před 34 minutami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 58 minutami
Švestkové knedlíky
Denuli před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Dreamer_Mike před 1 hodinou
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Sarastro před 2 hodinami
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
xlindadivis před 7 hodinami
Jednoduchý piškotový korpus
HanaOrlova před 12 hodinami
Fazolková polévka na kyselo
Kajkajak před 12 hodinami
Palačinky
supportorlik před 13 hodinami
Suroviny:
voda,
podmáslí,
mouka grahamová,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
kmín celý,
sůl,
droždí čerstvé,
kvas žitný
Komentáře (2)