

Grahamový špaldový kváskový chléb
Suroviny
- 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
- 150 ml vody
- 150 ml mléka
- 220 g pšeničné grahamové mouky
- 220 g pšeničné špaldové mouky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce kmínu
- 2 lžíce otrub
- 1 lžíce Solamylu
- 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
- popřípadě 50-100 g libovolných semínek
Postup přípravy receptu
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí.
Po signálu přidáme semínka.
Pečeme na celozrnný program.
Poznámka od kuchařky
Díky kombinaci kvásku a kvasnic a přítomnosti solamylu kyne dobře i bez cukru.
Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 14 až 16 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grahamový špaldový kváskový chléb
K receptu nejsou žádné komentáře.