Grahamový špaldový kváskový chléb

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
150 ml vody
150 ml mléka
220 g pšeničné grahamové mouky
220 g pšeničné špaldové mouky
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
2 lžíce otrub
1 lžíce Solamylu
3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
popřípadě 50-100 g libovolných semínek

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí.

  2. Po signálu přidáme semínka.

  3. Pečeme na celozrnný program.

Poznámka od kuchařky

Díky kombinaci kvásku a kvasnic a přítomnosti solamylu kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 14 až 16 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Komentáře k receptu Grahamový špaldový kváskový chléb

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: špaldový chléb chléb z pšeničné špaldy chléb z pšenice špaldy grahamový chléb grahamový koláč spaldovy chléb z kvasku špaldový kvaskový chléb špaldový chléb recept kvaskovy spaldovy chléb kváskový chléb recept na chleba špaldový chléb bez pšenice grahamovospaldovychleb spaldovy chleb je vhodny pro deti? spaldovy kvaskovy chlieb celozrnny spaldovy kvaskovy chleb recepty chleb ze spaldove mouky kvaskovy chléb ze spaldove mouky grahmový kváskový grahamovy kvaskovy chlieb recept