Vietnamské jarní závitky podle Šona
Rádi kupujete chutné smažené závitky v asijském bistru? A co je zkusit připravit doma? Podle tohoto velmi podrobného receptu se vám zcela jistě povedou. Budou skvělé - křupavé, plné chutné směsi zeleniny a masa, navíc doplněné třeba sladkou chilli omáčkou.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 784 kJ / 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,71 g |
Tuky | 18,55 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 467 mg |
Sodík | 3,01 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 53,10 g |
Postup přípravy
osolíme, promícháme a vymačkáme z ní důkladně šťávu. Krok 4: Dále přidáme na nudličky nakrájené nabobtnalé houby, scezené. Okapané nudle několikrát přestřihneme na kratší a rovněž přidáme do misky. Naposled přidáme nasekané lístky koriandru a vejce. Krok 5: Směs osolíme, okořeníme pepřem a rybí omáčkou. Zlehka, ale důkladně vše promícháme. Krok 6: Do hrnečku nebo misky nalijeme pivo a postupně budeme balit závitky. Krok 7: Rýžový papír potřeme z obou stran pomocí mašlovačky pivem a necháme pár vteřin změknout. Krok 8: Na papír umístíme 2 lžíce náplně. Tu nemačkáme, protože musí zůstat načechraná, aby závitky nepraskaly. Přehneme přes náplň nejprve obě strany směrem ke středu. Potom přehneme dolní stranu papíru přes náplň a zlehka zabalíme závitek. Nesmí se utahovat, při smažení se mírně nafoukne. Krok 9: Tímto způsobem uděláme všechny závitky. Zavinuté válečky necháme oschnout cca 15 minut a můžeme smažit. Chceme-li závitky křupavé, po oschnutí je ještě lehce potřeme mašlovačkou směsí ze 3 lžic rýžového octa a špetky soli. Ty pak necháme oschnout cca 30 minut. Krok 10: Můžeme potřít ještě jednou a nechat v lednici schnout do druhého dne, tím budou pak osmažené závitky více křupavé. Krok 11: Smažíme v rozpáleném oleji a hotové ukládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme s omáčkou dle vlastní chuti.
Zveřejněno 19. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské jarní závitky podle Šona
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Aj4O
Moje poznámka
Vietnamské jarní závitky podle Šona
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Aj4O
Nejnovější recepty
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 2 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 45 minutami
Sendvič caprese
Runser před 58 minutami
Katův šleh a bramboráčky
Berdey před 1 hodinou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
stefi.f47 před 1 hodinou
Segedínský guláš
Marus28 před 1 hodinou
Meruňkové řezy s tvarohem
Ryskova7 před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
mafinka888 před 2 hodinami
Vepřové kostky se smetanou
mafinka888 před 2 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Jan Nemec před 2 hodinami
Jednoduché zapékané těstoviny
Jan Nemec před 2 hodinami
Suroviny:
papír rýžový,
maso vepřové mleté,
mrkev,
klíčky,
jidášovo ucho,
houby,
nudle rýžové,
cibulka jarní,
koriandr čerstvý,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
omáčka rybí,
pivo světlé,
ocet rýžový,
sůl,
Komentáře (18)
Salát z kysaného zelí s naklíčenou čočkou (mungem)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6A ten sortiment - neviem, či ryžový papier z Tesca alebo Lidla alebo Kauflandu, či Billy je ten "pravý". Však ja sa ozvem, keď budem tápať...