Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 188 kJ / 1 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,58 g |
Tuky | 12,40 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 131 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 178,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistenú cibuľu pokrájame na C - čka. Posolíme a necháme odstáť 30 minút, cibuľa zmäkne a je menej ostrá.
Krok 2: Z vajca, múky a vody vymiešame cestíčko - hustota asi ako na lievance.
Krok 3: Cestíčko zmiešame s cibuľou, na oleji zvolna smažíme placky. Smažíme z oboch strán, ukladáme na papierové utierky.
Krok 4: Hustotu hmoty môžeme upraviť pridaním múky alebo vody, aby sa nám dobre placky smažili.
Placky na různé způsoby. Jak se pečou a upravují
Zveřejněno 7. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Levné cibulové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7z5
Moje poznámka
Levné cibulové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7z5
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 1 hodinou
Znojemská omáčka
Komtesina před 8 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 9 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 9 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 10 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 10 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 10 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 10 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
cibule,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
voda,
olej
Komentáře (9)
těsto před smažením ochutnat a dosolit. Jsou dobré i horké, vlažné a dokonce i studené. Dala jsem špetku pepře do těsta, ale nemusí být! Vůbec nejsou mastné! Manželovi moc chutnaly, dělala jsem jako přílohu k pečenému divočákovi.