Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Tato příprava medvědího česneku je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný česnek na dochucení. Bylinka se o skvělou chuť postará sama.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 773 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,48 g |
Tuky | 55,47 g |
Vláknina | 26,70 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 915 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 27,98 g |
Postup přípravy
Slabým varem dusíme pod pokličkou 8 minut. Krok 3: Poté přidáme v hrníčku rozšlehané vejce, zamícháme a necháme srazit. Nakonec vmícháme pomazánkové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a pod pokličkou necháme dojít. Krok 4: Mezitím, než se špenát podusí, uvaříme vejce.
Do většího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu.
Pro každou porci připravíme sáček a do každého igelitového sáčku kápneme olej a sáček promneme mezi dlaněmi. Do sáčku opatrně vyklepneme vejce a sáček zavážeme volně na uzel. Krok 5: Mezi uzly protáhneme delší vařečku a sáčky ponoříme do hrnce s vroucí vodou. Slabým varem vaříme 3 minuty a poté sáčky z hrnce vyndáme. Krok 6: Hotový špenát dáme na talíře a na něj opatrně položíme vejce ze sáčku. Pro hezký efekt můžeme natrhnout, aby vyteklo trochu žloutku.
Zveřejněno 14. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2pL
Moje poznámka
Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2pL
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 16 minutami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 19 minutami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 1 hodinou
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 3 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 13 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 15 hodinami
Suroviny:
list medvědího česneku,
pomazánkové máslo,
vývar masový,
máslo,
olej,
cibule,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
olej
Komentáře (4)
Ale takto to určitě nezkoušej
V surovinách je to rozepsané:2 cm plátek másla a 1 lžíce oleje.
Na pomazánkovém másle s olejem by se neorestovalo vůbec nic.
Já jsem cibulku dělala na rozpuštěném 2 cm širokém plátku obyčejného másla(foto surovin)se lžící oleje.Pomazánkové jsem přidala pouze na zahuštění podušeného špenátu