Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Tato příprava medvědího česneku je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný česnek na dochucení. Bylinka se o skvělou chuť postará sama.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 773 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,48 g |
Tuky | 55,47 g |
Vláknina | 26,70 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 915 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 27,98 g |
Postup přípravy
Slabým varem dusíme pod pokličkou 8 minut. Krok 3: Poté přidáme v hrníčku rozšlehané vejce, zamícháme a necháme srazit. Nakonec vmícháme pomazánkové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a pod pokličkou necháme dojít. Krok 4: Mezitím, než se špenát podusí, uvaříme vejce.
Do většího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu.
Pro každou porci připravíme sáček a do každého igelitového sáčku kápneme olej a sáček promneme mezi dlaněmi. Do sáčku opatrně vyklepneme vejce a sáček zavážeme volně na uzel. Krok 5: Mezi uzly protáhneme delší vařečku a sáčky ponoříme do hrnce s vroucí vodou. Slabým varem vaříme 3 minuty a poté sáčky z hrnce vyndáme. Krok 6: Hotový špenát dáme na talíře a na něj opatrně položíme vejce ze sáčku. Pro hezký efekt můžeme natrhnout, aby vyteklo trochu žloutku.
Zveřejněno 14. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2pL
Moje poznámka
Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2pL
Nejnovější recepty
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno před 15 hodinami
Jablečné lívance
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Smaženice z lišek
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký makový koláč
Zdenkabraunova@seznam.cz před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
zizalova.k před 12 hodinami
Vídeňské knedlíky
Nebe1276 před 13 hodinami
Rajčatový salátek
Kajkajak před 13 hodinami
Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
MarcelaPa před 13 hodinami
Segedínský guláš
Nelijetka68 před 13 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 13 hodinami
Krůtí karbanátky se sýrem, šunkou a sušenými rajčaty
wimra před 13 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
wimra před 13 hodinami
Klasické palačinky
KladiKIK před 14 hodinami
Suroviny:
list medvědího česneku,
pomazánkové máslo,
vývar masový,
máslo,
olej,
cibule,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
olej
Komentáře (4)
Ale takto to určitě nezkoušej
V surovinách je to rozepsané:2 cm plátek másla a 1 lžíce oleje.
Na pomazánkovém másle s olejem by se neorestovalo vůbec nic.
Já jsem cibulku dělala na rozpuštěném 2 cm širokém plátku obyčejného másla(foto surovin)se lžící oleje.Pomazánkové jsem přidala pouze na zahuštění podušeného špenátu