Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 037 kJ / 965 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,87 g |
| Tuky | 85,94 g |
| Vláknina | 5,36 g |
| Cholesterol | 567 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,87 g |
| Sacharidy | 23,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jíšku mám udělanou předem do zásoby, ale můžete použít koupenou, není na tom nic špatného.
Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme stranou na plnění, ostatní všechnu nasekáme nahrubo. Párek, špek a okurky nakrájíme na proužky, vejce necháme stranou na závěr. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a přes fólii důkladně naklepeme z obou stran. Osolíme, opepříme z jedné strany, druhou stranu každého plátku potřeme hořčicí. Ke kratší straně masa položíme 2 měsíčky cibule, proužky párku, špeku a okurky, zavineme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou k tomu určenou (lze použít párátka). Krok 3: V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme sádlo a zavinuté maso postupně ze všech stran opečeme až do tmavší barvy. Opečené závitky vyndáme na chvilku stranou a do výpeku dáme restovat cibuli do zezlátnutí. Vrátíme závitky, podlijeme vroucí vodou s lákem cca do poloviny výšky masa. Krok 4: Přiklopíme poklicí a na sníženém stupni tepla na minimum dusíme do změknutí při občasném otočení závitků asi 2-3 hodiny. Dělávám ptáčky většinou v troubě předem zapnuté na 170 °C spodek/vršek, v nádobí k tomu určeném cca 1,5 hodiny. Výhodou je, že nemusím hlídat jen po hodině zkusím jak maso měkne a dle potřeby trochu podliji. Krok 5: Měkké závitky vyndáme na talíř a uchováme zakryté alobalem v teple. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (po převaření propasírujeme přes sítko, pokud chceme omáčku úplně hladkou, my máme raději nepasírovanou) dochutíme solí nebo pepřem, vrátíme maso a prohřejeme.
Podáváme s rýží a vedle masového závitku s omáčkou přidáme vejce nakrájené na plátky.
Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme stranou na plnění, ostatní všechnu nasekáme nahrubo. Párek, špek a okurky nakrájíme na proužky, vejce necháme stranou na závěr. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a přes fólii důkladně naklepeme z obou stran. Osolíme, opepříme z jedné strany, druhou stranu každého plátku potřeme hořčicí. Ke kratší straně masa položíme 2 měsíčky cibule, proužky párku, špeku a okurky, zavineme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou k tomu určenou (lze použít párátka). Krok 3: V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme sádlo a zavinuté maso postupně ze všech stran opečeme až do tmavší barvy. Opečené závitky vyndáme na chvilku stranou a do výpeku dáme restovat cibuli do zezlátnutí. Vrátíme závitky, podlijeme vroucí vodou s lákem cca do poloviny výšky masa. Krok 4: Přiklopíme poklicí a na sníženém stupni tepla na minimum dusíme do změknutí při občasném otočení závitků asi 2-3 hodiny. Dělávám ptáčky většinou v troubě předem zapnuté na 170 °C spodek/vršek, v nádobí k tomu určeném cca 1,5 hodiny. Výhodou je, že nemusím hlídat jen po hodině zkusím jak maso měkne a dle potřeby trochu podliji. Krok 5: Měkké závitky vyndáme na talíř a uchováme zakryté alobalem v teple. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (po převaření propasírujeme přes sítko, pokud chceme omáčku úplně hladkou, my máme raději nepasírovanou) dochutíme solí nebo pepřem, vrátíme maso a prohřejeme.
Podáváme s rýží a vedle masového závitku s omáčkou přidáme vejce nakrájené na plátky.
Zveřejněno 15. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yoz0
Moje poznámka
Španělský ptáček trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yoz0
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 11 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 12 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 14 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 14 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 14 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 15 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 15 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 16 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 16 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
hořčice plnotučná,
špek uzený,
párek debrecínský,
okurky sterilované,
vejce,
jíška tmavá instantní
Komentáře (3)