Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 037 kJ / 965 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,87 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 5,36 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 23,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jíšku mám udělanou předem do zásoby, ale můžete použít koupenou, není na tom nic špatného.
Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme stranou na plnění, ostatní všechnu nasekáme nahrubo. Párek, špek a okurky nakrájíme na proužky, vejce necháme stranou na závěr. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a přes fólii důkladně naklepeme z obou stran. Osolíme, opepříme z jedné strany, druhou stranu každého plátku potřeme hořčicí. Ke kratší straně masa položíme 2 měsíčky cibule, proužky párku, špeku a okurky, zavineme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou k tomu určenou (lze použít párátka). Krok 3: V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme sádlo a zavinuté maso postupně ze všech stran opečeme až do tmavší barvy. Opečené závitky vyndáme na chvilku stranou a do výpeku dáme restovat cibuli do zezlátnutí. Vrátíme závitky, podlijeme vroucí vodou s lákem cca do poloviny výšky masa. Krok 4: Přiklopíme poklicí a na sníženém stupni tepla na minimum dusíme do změknutí při občasném otočení závitků asi 2-3 hodiny. Dělávám ptáčky většinou v troubě předem zapnuté na 170 °C spodek/vršek, v nádobí k tomu určeném cca 1,5 hodiny. Výhodou je, že nemusím hlídat jen po hodině zkusím jak maso měkne a dle potřeby trochu podliji. Krok 5: Měkké závitky vyndáme na talíř a uchováme zakryté alobalem v teple. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (po převaření propasírujeme přes sítko, pokud chceme omáčku úplně hladkou, my máme raději nepasírovanou) dochutíme solí nebo pepřem, vrátíme maso a prohřejeme.
Podáváme s rýží a vedle masového závitku s omáčkou přidáme vejce nakrájené na plátky.
Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme stranou na plnění, ostatní všechnu nasekáme nahrubo. Párek, špek a okurky nakrájíme na proužky, vejce necháme stranou na závěr. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a přes fólii důkladně naklepeme z obou stran. Osolíme, opepříme z jedné strany, druhou stranu každého plátku potřeme hořčicí. Ke kratší straně masa položíme 2 měsíčky cibule, proužky párku, špeku a okurky, zavineme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou k tomu určenou (lze použít párátka). Krok 3: V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme sádlo a zavinuté maso postupně ze všech stran opečeme až do tmavší barvy. Opečené závitky vyndáme na chvilku stranou a do výpeku dáme restovat cibuli do zezlátnutí. Vrátíme závitky, podlijeme vroucí vodou s lákem cca do poloviny výšky masa. Krok 4: Přiklopíme poklicí a na sníženém stupni tepla na minimum dusíme do změknutí při občasném otočení závitků asi 2-3 hodiny. Dělávám ptáčky většinou v troubě předem zapnuté na 170 °C spodek/vršek, v nádobí k tomu určeném cca 1,5 hodiny. Výhodou je, že nemusím hlídat jen po hodině zkusím jak maso měkne a dle potřeby trochu podliji. Krok 5: Měkké závitky vyndáme na talíř a uchováme zakryté alobalem v teple. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (po převaření propasírujeme přes sítko, pokud chceme omáčku úplně hladkou, my máme raději nepasírovanou) dochutíme solí nebo pepřem, vrátíme maso a prohřejeme.
Podáváme s rýží a vedle masového závitku s omáčkou přidáme vejce nakrájené na plátky.
Zveřejněno 15. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yoz0
Moje poznámka
Španělský ptáček trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yoz0
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 11 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 11 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 9 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 10 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 13 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 13 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 14 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 14 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 14 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 14 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 15 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
hořčice plnotučná,
špek uzený,
párek debrecínský,
okurky sterilované,
vejce,
jíška tmavá instantní
Komentáře (3)