Pečený květák se zálivkou a kapary
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 555 kJ / 611 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 62,85 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, vložíme do sáčku, přidáme olej a pořádně protřepeme, aby se květák obalil olejem. Pekáček po dně posypeme jemně solí, poklademe květákem a ještě osolíme. Upečeme na skus na 200 stupňů asi 30 minut.
Krok 2: Mezitím připravíme zálivku. Do misky dáme olej, citronovou šťávu, sůl a pepř, cukr, nasekané kapary a petrželku nebo pažitku. Promícháme a vlijeme na horký květák.
Krok 3: Takto upravený květák chutná skvěle jako hlavní chod, ale také samostatně jako studený i teplý salát.
Zveřejněno 14. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený květák se zálivkou a kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6LrL
Moje poznámka
Pečený květák se zálivkou a kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6LrL
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 10 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 minutami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 18 minutami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 6 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 8 hodinami
Suroviny:
květák,
sůl mořská,
olej olivový,
olej olivový,
šťáva citronová,
sůl,
pepř,
cukr,
kapary,
petrželka
Komentáře (2)