Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 980 kJ / 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,41 g |
| Tuky | 22,69 g |
| Vláknina | 2,54 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 4,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a dva malé nebo 1 větší zapékací pekáček vyložíme pečicím papírem. Sůl a koření smícháme, z menší hlávky zelí uřízneme z prostředku 2 kola i s košťálem. Maso očistíme, dle potřeby nařízneme okraj a lehce naklepeme.
Krok 2: Do pekáčku vložíme kolo zelí, odstraníme košťál, potřeme olejem a posypeme směsí koření.
Na zelí položíme maso, opět potřeme olejem a posypeme kořením, totéž uděláme s druhým
kolem zelí a masem. Krok 3: Pokud máme dva pekáčky, dáme oba na plech a zakryjeme alobalem. Pokud máme v jednom pekáčku, dáme péct na mřížku. Pečeme 30 minut, odkryjeme alobal a dopečeme ještě 10-15 minut. Podáváme se šťouchaným bramborem nebo chlebovými knedlíčky.
Na zelí položíme maso, opět potřeme olejem a posypeme kořením, totéž uděláme s druhým
kolem zelí a masem. Krok 3: Pokud máme dva pekáčky, dáme oba na plech a zakryjeme alobalem. Pokud máme v jednom pekáčku, dáme péct na mřížku. Pečeme 30 minut, odkryjeme alobal a dopečeme ještě 10-15 minut. Podáváme se šťouchaným bramborem nebo chlebovými knedlíčky.
Zveřejněno 16. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k99r
Moje poznámka
Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k99r
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 1 hodinou
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 13 minutami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 1 hodinou
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 1 hodinou
Rýžový nákyp
josef.ridic před 1 hodinou
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 4 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 6 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí bílé,
olej,
sůl,
paprika sušená sladká,
sušená bazalka,
pepř,
kmín drcený,
chilli
Komentáře (13)
Přeji hezký den
Ale mám dotaz, vlastně dva. Před vložením do trouby nepodlevame, ani trošku? Podle foto 2. mi to přijde spíš vložené do listů zelí než na uříznuté kolo....