Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 431 kJ / 2 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,84 g |
Tuky | 229,56 g |
Vláknina | 6,46 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 618 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 16,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z umyté natě odřízneme ty nejhrubší konce a natrháme ji do mixéru. Já jsem měla mladou nať, tak jsem ji dala celou.
Krok 2: Přidáme všechny zbývající suroviny a rozmixujeme dohladka. Dochutíme dle svých chutí, třeba česnekem nebo pepřem.
Krok 3: Pesto uložíme do uzavíratelné sklenice do lednice. Kdo by chtěl uchovat déle, dávám ho do tvořítek na led a zamrazím. Je kdykoliv po ruce.
Krok 4: Pesto se hodí do pomazánek, na opečené tousty, topinku, na špagety nebo k rajčatům a mozzarelle.
Zveřejněno 12. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738n1
Moje poznámka
Celerové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738n1
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 15 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 17 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 18 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 21 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 22 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Martina Weisova před 13 minutami
Rychlý švestkový koláč
veronika_straka před 59 minutami
Maminčina jablečná buchta
petka.ftk před 1 hodinou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kostriba před 3 hodinami
Citronová bábovka
AlenaCernik před 9 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 10 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 11 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 11 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 12 hodinami
Bublanina
alenalentz před 14 hodinami
Suroviny:
nať celerová,
bazalka čerstvá,
mandle plátkové,
droždí lahůdkové,
česnek,
parmazán,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl
Komentáře (7)
Zkusím z natě řapikateho celeru, to by mohlo být moc dobre. Asi ale bez bazalky.