Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 431 kJ / 2 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,84 g |
Tuky | 229,56 g |
Vláknina | 6,46 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 618 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 16,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z umyté natě odřízneme ty nejhrubší konce a natrháme ji do mixéru. Já jsem měla mladou nať, tak jsem ji dala celou.
Krok 2: Přidáme všechny zbývající suroviny a rozmixujeme dohladka. Dochutíme dle svých chutí, třeba česnekem nebo pepřem.
Krok 3: Pesto uložíme do uzavíratelné sklenice do lednice. Kdo by chtěl uchovat déle, dávám ho do tvořítek na led a zamrazím. Je kdykoliv po ruce.
Krok 4: Pesto se hodí do pomazánek, na opečené tousty, topinku, na špagety nebo k rajčatům a mozzarelle.
Zveřejněno 12. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738n1
Moje poznámka
Celerové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738n1
Nejnovější recepty
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 19 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňský bramborový salát
p.breuova před 14 minutami
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
kna323 před 2 hodinami
Koprová omáčka
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Pecula před 3 hodinami
Lečo
Jiri_Vavra před 3 hodinami
Ratatouille
janatka před 4 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
janatka před 4 hodinami
Rybízová marmeláda
Leto70 před 4 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Wenaneta před 5 hodinami
Vepřové kostky na kmíně z pomalého hrnce
radekfiala před 7 hodinami
Suroviny:
nať celerová,
bazalka čerstvá,
mandle plátkové,
droždí lahůdkové,
česnek,
parmazán,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl
Komentáře (7)
Zkusím z natě řapikateho celeru, to by mohlo být moc dobre. Asi ale bez bazalky.