Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 616 kJ / 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,30 g |
| Tuky | 21,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,34 g |
| Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na 3 díly tak, aby vznikly poměrně stejné obdélníkové kusy (odřezky, špičky dáme stranou k jinému upotřebení). Maso položíme mezi 2 tyčky (hůlky, vařečky) a ostrým nožem uděláme nedokrojené zářezy cca 8-10 mm od sebe.
Krok 2: Do každého zářezu vložíme půl plátku slaniny a do vedlejšího obdélníček sýru - tak naplníme všechny zářezy.
Krok 3: Každý naplněný kus osolíme, okořeníme dle chuti a obalíme 2x v trojobalu.
Krok 4: Do hluboké pánve dáme rozehřát větší vrstvu sádla (nebo arašídový olej) a velmi zvolna z obou stran osmažíme dozlatova. Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Krok 5: Můžeme také dát do předehřáté trouby na 180 °C na plech vyložený pečicí podložkou nebo papírem. Poklademe každý díl plátkem másla a pečeme cca
8 minut, otočíme a pečeme stejně dorůžova i z druhé strany. Krok 6: Podáváme s různě upraveným bramborem, salátem podle chuti a lze použít i dip, tatarskou omáčku apod.
8 minut, otočíme a pečeme stejně dorůžova i z druhé strany. Krok 6: Podáváme s různě upraveným bramborem, salátem podle chuti a lze použít i dip, tatarskou omáčku apod.
Zveřejněno 25. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí prsa plněná, obalená a smažená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEpVM
Moje poznámka
Krůtí prsa plněná, obalená a smažená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEpVM
Nejnovější recepty
Kapr s houbovou omáčkou a kroupovými knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Gothajský salám na způsob utopenců
Přidáno před 5 hodinami
Linecké čokoládové
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové s kytičkou
Přidáno před 5 hodinami
Linecké mramorové
Přidáno před 6 hodinami
Miništóly
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lehoučké čokoládové muffiny
Antusa před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
thekumsen před 3 hodinami
Hustý česnekový krém
Danna před 4 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Slavista62 před 5 hodinami
Milčiny macešky
SimonkaMona před 5 hodinami
Nadýchaná piškotová roláda
Ellisska před 5 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
Kebloood před 7 hodinami
Rajská omáčka
Kebloood před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lenny199 před 8 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
essinKa před 8 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
slanina,
sýr,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
sádlo
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
- "ostrým nožem uděláme nedokrojené zářezy cca 8-10 mm široké."
Místo 8-10 mm široké raději napsat 8-10 mm od sebe
- "Palce tu reď nejsou v nabídce"
Kliknout na poslední žlutý JEDNOBAREVNÝ emotikon a v rozšířené nabídce už jsou palce k dispozici
***
Podle hůlek rozvaluji těsto..., ale to nedokrojené maso je pro mě novum
Ten fígl s vařečkami mě doslova dostal do kolen,nedřív jsem " machrovala ', na co, přece umím udělat zářezy, a hned druhý se mi podařilo prokrojit skrz
Maruško, přeji hezký , pohodový týden