Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 465 kJ / 1 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,80 g |
Tuky | 115,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 13,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Goudu nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Zalijeme ji smetanou, přidáme nasekanou pažitku a promícháme.
Krok 3: Pomazánku uložíme na noc do ledničky. Přes noc se smetana do sýra vsákne a pomazánka zhoustne.
Krok 4: Do pomazánky můžeme přidat i česnek.
Zveřejněno 10. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwK6
Moje poznámka
Švýcarská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwK6
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Těstoviny s kuřecím masem a rajčaty
Přidáno 17. 10. 2025 17:33:02
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno 17. 10. 2025 17:30:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 7 minutami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 15 minutami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 34 minutami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 40 minutami
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 59 minutami
Hovězí guláš
dejvi01 před 1 hodinou
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 1 hodinou
Čokoládová bábovka
ulrivhv před 1 hodinou
Pórková polévka s bramborem a kroupami
poirotka před 1 hodinou
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Suroviny:
sýr gouda,
smetana ke šlehání,
pažitka
Komentáře (10)
Eja57: Evi já dávám smetanu do nakrájených tvarůžků.Pomazánka hezky zhoustne
Moc se mi líbí ten trik, že sýr nasaje smetanu a pomazanka zhoustne.
Gouda je moje oblíbená, ale dovedu si představit i s čedarem a špetkou chilli vloček.
Super recept