Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Lečo - polotovar

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 5. 2010 00:03

Suroviny

Porce: dle velikosti sklenic

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 188 kJ / 3 630 kcal
Bílkoviny110,00 g
Tuky30,00 g
Vláknina160,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 600 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy650,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: kdosi ze sousedů na chalupě, ale už mám ve svém sešitě receptů roky, takže netuším...:)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

seven

17. 8. 2015 10:28

Klariska:
souhlasím, zavařuji jen papriky a rajčata už 30 let sám od sebe, bez tuku, cibuli a ostatní přísady až v zimě při vaření. Přidávám i trochu rajčatového protlaku a ostrého kečupu, opečenou klobásu nebo kvalitní špekáček a vajíčka. Chuť parádní, jen jsem nevěděl, že jsem geniální . . .:-D

Hela

7. 9. 2012 19:28

Jo a na podusení trochu oleje-jinak bez tuku,fakt ho tam máte moc:-O

Hela

7. 9. 2012 19:26

Dobré je ještě přidat nastrouhanou cuketu,jinak jedině s cibulí,ale jen lehce podusit do skelnata,pak přidat rajčata,papriku,sůl,pepř,vegetu.Rajčata neloupu,ale nakrájím na menší kostičky.30min.zavařuji.Vyhnat na stovku a pak na 80.stupních dozavařuji.:-8

Klariska Klariska

11. 9. 2010 11:30

Zavářet jen papriku s rajčaty a cibuli dávat až při vaření je takřka geniální nápad, ovšem tuk úplně vynechám. Bod :yes::-).

Vlastimil Mitrovský

30. 7. 2010 11:14

Strašně moc tuku - zbytečně, jinak dělám i s cibulí.

jahoda jahoda

30. 7. 2010 09:43

Isahu, přesně, jak píšeš, je plno receptů a každý si stojí za svým, protože mi to nikdy nekvasilo, píšu tento komentář(od toho ostatně komentáře tady jsou...). Možná Ti to zkvasilo, že nedáváš sůl, nevím... A že vydusím šťávu, neznamená, že dělám do "bláta".Zavařuji lečo, jako je recept v podobných, cibuli na sádle trochu zesklovatím..;-)

isindy isindy

30. 7. 2010 09:30

jahodo, dusím to nepřikryté, takže tekutina také mizí, s cibulí ale nemám dobrou zkušenost, má tendenci kvasit...a tím sterilováním to "dojede", takže kdybych to dělala úplně doměkka, tak je ta zelenina potom jak bláto...;-) ale každý máme své vyzkoušené ;-)

Ivana79 Ivana79

30. 7. 2010 09:18

Ďakujem:-Kvyskúšam to:-)

jahoda jahoda

30. 7. 2010 09:00

Já dávám trochu sádla, ve sklenici nahoře potom krásně ztuhne a lečo vydrží několik let. Já dusím ale rozhodně i s cibulí, solí a pepřem úplně doměkka - vydusím vodu z rajčat - prostě nahotovo.Nic se nezkazí.;-)

isindy isindy

30. 7. 2010 08:30

Ivanko, není to mastné ;-) nepodlévám, zelenina pustí svojí vodu, podusím krátce, aby se úplně nerozvařilo...díky velikosti největšího hrnce to dělám po částech, 10kg zeleniny se mi najednou nevejde pomalu do kuchyně, natož do kastrolu :-D Takže na 1kg rajčat a 1kg paprik přijdou 3/5 kostky tuku (150g).

Ivana79 Ivana79

30. 7. 2010 08:21

Ivanka,chystám sa na lečo a hľadám nejaký recept,len som prekvapená že vo viacerých receptoch tam dávate tuk alebo sádlo:-ONie je to potom mastné?Neviem si predstaviť aký nálev vznikne.Ja som zeleninu vždy iba podusila a osolila,raz som mala recept aj s troškou octu a cukru...ale chcela by som vyskúšať niečo nové:-))

cardanka

30. 7. 2010 07:59

isahu:-Ktak přesně takovéto dobroty:-p do foroty:yes: přímo miluji;-) a 6.tý bodík uděluji:yes:

ivulinka ivulinka

29. 7. 2010 20:52

Koukám, mám jiný recept na lečo, zásadně nedávám tuk, ale zato dávám cibuli. Z hlavy si to jaksi nepamatuji po roce. Ale bodíka zasloužíš, protože lečo zavařené ve sklenici je hned při ruce, když potřebuješ rychle nasytit rodinku a pod masem to také nemá chybu:-p:yes:

isindy isindy

29. 7. 2010 20:41

díky současné ceně rajčat a paprik jsem dnes nadělala zásoby, takže konečně mohu vložit i foto - i když v tomto případě není moc co aranžovat:-8;-)
Dávám do menších sklenic, používám jak pro přípravu leča, tak pod maso.

isindy isindy

4. 5. 2010 12:03

Jana Remková - díky, už jsem se tu zabydlela, rodina jásá - zkouším nadšeně nové a nové recepty...:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařené lečo recepty na domácí lečo zavařené lečo zeleninové lečo zavařené lečo zavařené zavařené zeleninové lečo recept na zavarené lečo lečo zavařené recept lečo do sklenic jak zavařit lečo recept na zeleninové lečo do sklenic zavarene lečo recept zelenina na lečo lečo polotovar polotovar na lečo leco ze sklenice lečo jako polotovar zaváření leča nálev na zeleninové lečo zavarene recepty na domácí lečo

Suroviny: paprika čerstvá červená, rajče, omega

TopRecepty.cz

Lečo - polotovar

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqyY