Lečo - polotovar
Suroviny
Porce: dle velikosti sklenic
Nutriční hodnoty
Energie | 15 188 kJ / 3 630 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,00 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 160,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 650,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: kdosi ze sousedů na chalupě, ale už mám ve svém sešitě receptů roky, takže netuším...:)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2015 10:28
Klariska:
souhlasím, zavařuji jen papriky a rajčata už 30 let sám od sebe, bez tuku, cibuli a ostatní přísady až v zimě při vaření. Přidávám i trochu rajčatového protlaku a ostrého kečupu, opečenou klobásu nebo kvalitní špekáček a vajíčka. Chuť parádní, jen jsem nevěděl, že jsem geniální . . .
souhlasím, zavařuji jen papriky a rajčata už 30 let sám od sebe, bez tuku, cibuli a ostatní přísady až v zimě při vaření. Přidávám i trochu rajčatového protlaku a ostrého kečupu, opečenou klobásu nebo kvalitní špekáček a vajíčka. Chuť parádní, jen jsem nevěděl, že jsem geniální . . .
7. 9. 2012 19:28
Jo a na podusení trochu oleje-jinak bez tuku,fakt ho tam máte moc
7. 9. 2012 19:26
Dobré je ještě přidat nastrouhanou cuketu,jinak jedině s cibulí,ale jen lehce podusit do skelnata,pak přidat rajčata,papriku,sůl,pepř,vegetu.Rajčata neloupu,ale nakrájím na menší kostičky.30min.zavařuji.Vyhnat na stovku a pak na 80.stupních dozavařuji.
11. 9. 2010 11:30
Zavářet jen papriku s rajčaty a cibuli dávat až při vaření je takřka geniální nápad, ovšem tuk úplně vynechám. Bod .
30. 7. 2010 11:14
Strašně moc tuku - zbytečně, jinak dělám i s cibulí.
30. 7. 2010 09:43
Isahu, přesně, jak píšeš, je plno receptů a každý si stojí za svým, protože mi to nikdy nekvasilo, píšu tento komentář(od toho ostatně komentáře tady jsou...). Možná Ti to zkvasilo, že nedáváš sůl, nevím... A že vydusím šťávu, neznamená, že dělám do "bláta".Zavařuji lečo, jako je recept v podobných, cibuli na sádle trochu zesklovatím..
30. 7. 2010 09:30
jahodo, dusím to nepřikryté, takže tekutina také mizí, s cibulí ale nemám dobrou zkušenost, má tendenci kvasit...a tím sterilováním to "dojede", takže kdybych to dělala úplně doměkka, tak je ta zelenina potom jak bláto... ale každý máme své vyzkoušené
30. 7. 2010 09:18
Ďakujemvyskúšam to
30. 7. 2010 09:00
Já dávám trochu sádla, ve sklenici nahoře potom krásně ztuhne a lečo vydrží několik let. Já dusím ale rozhodně i s cibulí, solí a pepřem úplně doměkka - vydusím vodu z rajčat - prostě nahotovo.Nic se nezkazí.
30. 7. 2010 08:30
Ivanko, není to mastné nepodlévám, zelenina pustí svojí vodu, podusím krátce, aby se úplně nerozvařilo...díky velikosti největšího hrnce to dělám po částech, 10kg zeleniny se mi najednou nevejde pomalu do kuchyně, natož do kastrolu Takže na 1kg rajčat a 1kg paprik přijdou 3/5 kostky tuku (150g).
30. 7. 2010 08:21
Ivanka,chystám sa na lečo a hľadám nejaký recept,len som prekvapená že vo viacerých receptoch tam dávate tuk alebo sádloNie je to potom mastné?Neviem si predstaviť aký nálev vznikne.Ja som zeleninu vždy iba podusila a osolila,raz som mala recept aj s troškou octu a cukru...ale chcela by som vyskúšať niečo nové
30. 7. 2010 07:59
isahutak přesně takovéto dobroty do foroty přímo miluji a 6.tý bodík uděluji
29. 7. 2010 20:52
Koukám, mám jiný recept na lečo, zásadně nedávám tuk, ale zato dávám cibuli. Z hlavy si to jaksi nepamatuji po roce. Ale bodíka zasloužíš, protože lečo zavařené ve sklenici je hned při ruce, když potřebuješ rychle nasytit rodinku a pod masem to také nemá chybu
29. 7. 2010 20:41
díky současné ceně rajčat a paprik jsem dnes nadělala zásoby, takže konečně mohu vložit i foto - i když v tomto případě není moc co aranžovat
Dávám do menších sklenic, používám jak pro přípravu leča, tak pod maso.
Dávám do menších sklenic, používám jak pro přípravu leča, tak pod maso.
4. 5. 2010 12:03
Jana Remková - díky, už jsem se tu zabydlela, rodina jásá - zkouším nadšeně nové a nové recepty...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 5 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 40 minutami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 2 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynutí chlebového těsta v lednici zpomalí kvašení, zlepšuje chuť chleba a zabrání překynutí těsta
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: zavařené lečo recepty na domácí lečo zavařené lečo zeleninové lečo zavařené lečo zavařené zavařené zeleninové lečo recept na zavarené lečo lečo zavařené recept lečo do sklenic jak zavařit lečo recept na zeleninové lečo do sklenic zavarene lečo recept zelenina na lečo lečo polotovar polotovar na lečo leco ze sklenice lečo jako polotovar zaváření leča nálev na zeleninové lečo zavarene recepty na domácí lečo
Suroviny: paprika čerstvá červená, rajče, omega
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
17 názorů