Smetanová kuřecí játra dušená na žampionech

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Pokrmy z vnitřností 10 názorů

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 cibule
3 žampiony
1 smetana na vaření (12%)
2 lžíce hladké mouky
koření Omage Reny (hříbková příchuť do omáček)
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Játra opereme a nakrájíme na menší kousky, vložíme na cibuli a počkáme, až se játra zatáhnou a pustí šťávu.

  2. Přidáme na malé kousky nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Okořeníme Omage kořením a osolíme. Podlijeme vodou podle potřeby.

  3. Záklechtku si připravíme tak, že smícháme hladkou mouku s 1 d cl studené vody dohladka. Do hrnce nalijeme smetanu a zahustíme záklechtkou. Necháme projít varem a můžeme podávat, jako příloha se hodí dušená rýže.

Poznámka

http://www.renykoreni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanová kuřecí játra dušená na žampionech

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Janka: krásná pochvala od vás, děkuji:-K

    Odpovědět

  • Janka Janka(neregistrovaná)

    Zdravím Vás, dnes jsem k obědu dělala jatýrka dle Vašeho receptu. Nepopsatelně úžasná chuť. Jako od mojí maminky! :-K :-8 Určitě jsem nevařila naposledy a přítel se bude oblizovat až za ušima. :yes: :-))

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Aničko, děkuji:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivulinko,dnes jsme měli tuto dobrůtku od tebe k obědu:-*Posílám ti"díky";-)+9:yes:bodík a fotky:-)já měla s rýží,táta s knedlíkem:-p:yes:
    Neměla jsem žampiony,byly hříbky z mražáku:-*

    Odpovědět

  • xmen6 xmen6

    tento recept mám rád,ale ta mouka s vodou,říká se tomu Amerika,to je hřích.Používejte máslovou jížku,bude to o 100% chutnější.Jinak posílám bodíka.:-/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, já vím, že třeba tyrolská játra je taky suprová a tohle by mohlo být malinko podobné, takže bych do toho šla!:-p Tyrolská je ale z hovězích jater;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivulinko, taktéž znám a dělám, jako Mirka, tak rovnou letí bod:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Ivulinko:-)to znám;-(.Dělám to taky tak,protože párkrát jsem si myslela,že mě z toho povezou:-S;-):-D.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Aho Miri:-), ty seš rychlovka;-), já vždycky /po špatných zkušenostech/ vkládám recept nejdřív a pak teprve fotku, protože když net nefrčí jak by měl, tak se mi už párkrát stalo, že se mi vše smazalo, protože vypadlo spojení se serverem Topreceptů:-)A já to musela psát znovu.
    Děkuji.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Ivulinko:-)to musí být dobrota,kombinace kuř.játra,houby je mi blízká a tak posílám první boďku;-).A to jsem ještě neviděla fotečku:-D.
    Dopisuji-už ji vidím a stojí za to:yes:;-).

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci jatra kuřeci jatra na cibulce dušená játra na cibulce kuřecí játra se žampióny kureci na zampionech kuřecí játra top recepty recepty z kuřecích jater kuřecí játra recepty kuřecí játra recept recepty na kuřecí játra recept na kuřecí játra na cibulce dušená játra dušená játra s ryzí kuřecí jatra s zampiony játra žampiony recept kuřecí játra kuřecí játra žampiony játra na cibulce se zampiony recept na kuřecí játra kruti jatra