Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 256 kJ / 778 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,51 g |
| Tuky | 25,22 g |
| Vláknina | 51,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 381 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 88,89 g |
Postup přípravy
Omytá rajčátka přepůlíme. Krok 2: Na olivovém oleji v hrnci zpěníme cibuli, přidáme fenykl a restujeme do zlatavé barvy, přidáme zelí a promícháme. Přidáme rajčátka, protlak, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme cca 5-7 minut. Krok 3: Přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou bramboru na zahuštění, sůl, pepř (lze i chilli) a dle kyselosti protlaku přidáme špetku cukru. Povaříme ještě krátce, aby fenykl a zelí zůstalo naskus. Krok 4: Kdo má rád může přidat do talíře opečenou pikantní klobásku nakrájenou na špalíčky nebo kolečka. Dle chuti dáme nasekaný libeček nebo petrželku.
Zveřejněno 22. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelná polévka s fenyklem a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6D2D
Moje poznámka
Zelná polévka s fenyklem a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6D2D
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 9 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 11 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 13 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné lívance
Brumaire před 6 minutami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 35 minutami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 39 minutami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 1 hodinou
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 2 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 2 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 3 hodinami
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 3 hodinami
Suroviny:
cibule,
fenykl,
zelí bílé,
olej olivový,
rajče cherry,
brambory,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
klobása pikantní,
libeček
Komentáře (10)
Na klobásu nebyla chuť, tu jindy a jinou. Pikantni, kolečka.