Šťavnatý králík
Šťavnaté maso králíka dokonale ladí s nasládlou chutí dýně, svěží cuketou a zemitými žampiony, čímž vzniká pokrm, který je nejen lahodný, ale i výživný. Ideální pro slavnostní oběd nebo večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 085 kJ / 1 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,59 g |
Tuky | 155,90 g |
Vláknina | 25,42 g |
Cholesterol | 139 mg |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 40,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stehna prošpikujeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na sádle. Pak stehna přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem, tak, aby byla stehna ponořená.
Krok 2: Pečeme přikryté dokud maso nebude dokonale měkké. Pak slijeme vývar, přidáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny a ještě nasekaný česnek. Pečeme ještě 10-15 minut odkryté. Maso musí být šťavnaté a mělo by se oddělovat od kosti.
Krok 3: Hotová stehna vyjmeme a uchováme v teple. Výpek ještě na plotně doděláme, orestujeme cibuli, kterou jsme již přidali ke stehnům a vysmahneme. Seškrábneme vše připečené, zaprášíme moukou a trochu podlijeme vývarem, který jsme si odlili. Dobře promícháme a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme lžičku studeného másla, již nevaříme.
Krok 4: Na oleji orestujeme do zlatova cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou dýni i se slupkou. Když dýně trochu změkne, přisypeme nakrájenou cuketu i se slupkou. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli restování přidáme nakrájené žampiony.
Zveřejněno 15. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9vm
Moje poznámka
Šťavnatý králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9vm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 14 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 14 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 14 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 20 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nakládaná rajčátka
Vacek Milan před 10 minutami
Gratinovaná cuketa s brambory
Lenny1987 před 58 minutami
Slovenská hrstková polévka
limosek před 1 hodinou
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Lahvacek před 2 hodinami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 5 hodinami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 9 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 10 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 12 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 13 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 13 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
slanina,
cibule,
česnek,
sůl,
vývar masový,
sádlo,
mouka hladká,
máslo,
dýně hokkaido,
cuketa,
cibule,
žampióny,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej
Komentáře (3)