Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem

Drobenkový koláč je opravdu rychlý a jednoduchý. Nemusíte se zdržovat rozvalováním plátu těsta, místo něj je náplň rozprostřená mezi dvěma vrstvami drobenky. Koláč voní tvarohem a vanilkou, a proležením krásně zvláční.

Hodnocení receptu je 4,5 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 14 porcí

14porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 592 kJ /
7 073 kcal
Bílkoviny208,19 g
Tuky291,68 g
Vláknina38,75 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 835 mg
Sůl2,39 g
Sacharidy884,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Ze surovin na drobenku zpracujeme sypkou směs. Tu rozdělíme na dva díly (jeden o maličko větší). Krok 2: Větší část drobenkové směsi stejnoměrně nasypeme na dno plechu vyloženého pečicím papírem. Krok 3: Předehřejeme troubu na 175 °C a mezitím připravíme tvarohovou náplň. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Tvaroh dle vlastní chuti osladíme, vmícháme mléko, žloutky a nakonec i zlehka sníh z bílků. Krok 5: Na drobenku na plechu naneseme tvarohovou náplň, na ni nasypeme zbytek drobenky. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (175 °C) na cca 50 minut. Krok 6: Po upečení necháme vychladnout a pokrájíme. Můžeme před podáváním pocukrovat moučkovým cukrem.

Nejoblíbenější tvarohové koláče a řezy

Zveřejněno 31. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ng6N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ng6N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tento koláč dělám, je opravdu výborný. Na tvaroh vždy pokladu nějaké ovoce, nejraději ho máme se švestkami. Teď, když dozrávají, přišel jeho čas :-D

Opravdu rychle připravený koláč. :yes: Pekla jsem na hlubokém plechu 40x30 cm. Použila jsem 750 g tvarohu z vaničky a jelikož byl dost řídký, tak jsem ještě přidala lžíci vanilkového pudinku (prášku). Místo trošky mléka jsem dala rum. A jelikož jsem si důkladně nepřečetla postup, tak jsem zapomněla oddělit žloutky od bílků a udělat sníh. Takže v tvarohové náplni byla celá vejce. Se sněhem by byl moučník ještě lepší, než je. :-K

Jednoduchý, rychlý a moc dobrý, co chtít víc :-D

Perfektní. Rychlý a vynikající.

Jednoduchý a opravdu rychlý recept, do tvarohu jsem přidala mražené borůvky a výsledek je vynikající, díky za inspiraci :-) :-K

Výborný, na tvaroh jsem ještě nakrájela banán.:-)

Koláček vypadá moc pěkně. Možná bych na tvaroh položila (třeba kompot. meruňky).

Tématické fráze:
kakaovy drobenkovy kolac, kluci v akci kakaový drobenkový koláč s pudinkem, drobenkový kakaový koláč s tvarohem, dynovy moucnik, drobenkový koláč s tvarohem kluci v akci, kakaový drobenkový koláč s tvarohem, kakaový drobenkový koláč kluci v akci, kakaový koláč s drobenkou, kakaový koláč, drobenkovy kakaovy moucnik, recept na kakaový drobenkový koláč s tvarohem, drobenkovy kakaovy koláč s s tvarohem, kakaovy drobenkový tvarohový koláč, dobenkový koláč kluci v akci, kluci v akci drobenkový koláč, kluci v akci zákusek z drobenky, kakaovy drobenkovy kolač s pudinkem kluci v akci, 650 g polohrubou mouky 4 lžice kakaa moučkového cukru, drobenka na koláč z kakao, drobenkový koláč kakaový

Suroviny:
mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek do pečiva, máslo, cukr moučkový, mléko, tvaroh měkký, mléko, vejce, cukr vanilkový, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu