 
		
Išlské dortíčky
Maličké dortíčky spojené máslovým ořechovým krémem, lehce vonícím rumem, patří k velmi oblíbenému vánočnímu cukroví. Polévané čokoládovou polevou, ozdobené půlkou loupané mandle, jako by přímo zvaly k ochutnání!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 894 kJ / 5 472 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 73,02 g | 
| Tuky | 360,68 g | 
| Vláknina | 22,85 g | 
| Cholesterol | 1,02 g | 
| Sodík | 110 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 461,58 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ze všech ingrediencí uděláme těsto a zabalené ve fólii jej necháme v chladu uležet do druhého dne.
	Krok 2: Vyválíme po částech plát těsta 3 mm vysoký a vykrájíme kolečka o průměru 3,5-4 cm.
	Krok 3: Pečeme na 180 °C  cca 7-8 minut.
	Krok 4: Mezitím připravíme krém, na který společně ušleháme máslo s cukrem a do něj pak zašleháme ořechy, džem a rum.
	Krok 5: Polovinu vychladlých koleček potřeme krémem a slepíme se zbylými kolečky.
	Krok 6: Spojená kolečka poléváme čokoládovou polevou a zdobíme půlkou mandle nebo mandlemi sekanými nahrubo.
Zveřejněno 21. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Išlské dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErXK
Moje poznámka
					 
				
Išlské dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErXK
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 33 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							ořechy strouhané, 
						
						
							kakao, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							ořechy strouhané, 
						
						
							džem meruňkový, 
						
						
							rum, 
						
						
							poleva čokoládová, 
						
						
							mandle
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
V několika receptech Marie Svarcové bylo mnoho vánočních receptů v jednom - to z různých a velmi tu důležitých důvodů není možné nechat, bohužel.
Proto tyto recepty děvčata rozdělila po jednom, a že byly novými moderátorkami, neuměly je vložit přímo jako Maruščiny (musela jsem později opravit). Tak vznikly "zmatky" okolo autorství receptů. Stejně tak jsem já nemohla vkládat fotografie za jiné uživatele (proto bylo u Maruščiny fotky moje jméno) - už mohu, opravila jsem i tohle.
Web je živý, neustále se vyvíjí a přizpůsobuje potřebám (i těm vašim
Hezký advent!
Jasně, že jsem si našla v Maruščině galerii, že je fotka její, jen jsem nepochopila tu manipulaci
Pak je ještě při psaní receptu na konci kolonka POZNÁMKA, tam ale může něco napsat jen autor receptu (nebo moderátorky při případné úpravě) a vidí to všichni. Tady v tomto receptu v historii žádná POZNÁMKA nikdy nebyla. A osobní - MOJE POZNÁMKA, tam moderátorky nemají vůbec přístup.