Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 666 kJ / 1 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,92 g |
Tuky | 114,78 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 952 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 117,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lauben Sous Vide Stick připevníme k hrnci, teplotu nastavíme na 80 stupňů a čas na 45 minut.
Krok 2: Na pánvi rozpustíme cukr, když je zkaramelizovaný, přidáme máslo a mícháme, dokud se nevytvoří hladký karamel, následně jej dáme prozatím stranou.
Krok 3: V hrnci přivedeme k varu smetanu na šlehání společně s mlékem. Když se směs vaří, odstavíme z plotny a pomalu ji tenkým proudem přilijeme ke žloutkům, které máme připravené v míse a při
nalévání smetanové směsi stále mícháme. Krok 4: Směs poté nalijeme ke karamelu a mícháme, dokud se obě složky nespojí. Pokud je karamel příliš ztuhlý, můžeme celou směs ještě lehce zahřát. Nakonec ji ještě přecedíme přes sítko. Krok 5: Naplníme 2 uzavíratelné sklenice, uzavřeme a ponoříme do připraveného hrnce s vodou na 45 minut. Krok 6: Poté necháme vychladnout a ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
Podáváme se zakysanou smetanou.
nalévání smetanové směsi stále mícháme. Krok 4: Směs poté nalijeme ke karamelu a mícháme, dokud se obě složky nespojí. Pokud je karamel příliš ztuhlý, můžeme celou směs ještě lehce zahřát. Nakonec ji ještě přecedíme přes sítko. Krok 5: Naplníme 2 uzavíratelné sklenice, uzavřeme a ponoříme do připraveného hrnce s vodou na 45 minut. Krok 6: Poté necháme vychladnout a ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
Podáváme se zakysanou smetanou.
Zveřejněno 19. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sous vide dezert Pot de Caramel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96qr
Moje poznámka
Sous vide dezert Pot de Caramel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96qr
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 14 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 16 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 7 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 9 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 9 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 9 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 9 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 10 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 10 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 12 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
máslo,
smetana ke šlehání,
mléko,
žloutek,
smetana zakysaná
Komentáře (2)