Bramborová omáčka II.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 153,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji zesklovatíme, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a ihned zalijeme vodou. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory, sůl a zeleninový bujón.
Krok 2: Když jsou brambory měkké, rozmačkáme je, omáčku zahustíme záklechtkou, kterou připravíme tak, že rozmícháme polohrubou mouku ve vodě. Necháme cca 15 minut za častého promíchání pozvolna provařit. Ke konci přidáme smetanu a dochutíme solí a kapkou octa.
Krok 3: Podáváme jako hlavní chod, nejčastěji s vařeným vejcem. Dá se ale použít např. i drobné maso z vařené slepice apd. Někdo si k omáčce ještě rád přikrojí krajíček chleba.
Zveřejněno 17. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Moje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 6 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 16 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka polohrubá,
sůl,
smetana na vaření,
bujón zeleninový,
ocet
Komentáře (9)
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.