Suroviny pro 1 kus
Klasická forma na toustový chléb.
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 139 kJ / 3 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,53 g |
Tuky | 118,47 g |
Vláknina | 52,02 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 585,02 g |
Postup přípravy
Necháme kynout zakryté utěrkou 1 hodinu v pokojové teplotě nebo v kynárně 30 minut. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na čtverec 30 x 30 cm a potřeme jej rovnoměrně povidlovou náplní, kterou jsme připravili smícháním všech ingrediencí. Náplň musí být dostatečně hustá, aby při dalším zpracování nevytékala. Krok 4: Takto připravený plát smotáme do rolády, kterou podélně (po delší straně) prořízneme na dva stejné prameny. Ty poté smotáme do spirály a opatrně přeneseme do olejem vymazané chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili pečicím papírem. Těsto zlehka potřeme olejem. Krok 5: V pokojové teplotě necháme nakynout, dokud těsto není až po horní okraj formy. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na režim horkého vzduchu při 160 °C, asi 35−40 minut. Propečenost těsta zkusíme špejlí. Krok 7: Ještě vlažnou babku polejeme citronovou polevou (moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a kůrou dohladka, do pastovité konzistence) a ozdobíme sušenými kvítky.
Zveřejněno 12. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková babka s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE6Lp
Moje poznámka
Maková babka s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE6Lp
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 17 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno 2. 9. 2025 09:10:08
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Katerain před 36 minutami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 45 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 1 hodinou
Domácí kečup
Marfyk před 1 hodinou
Banánové lívance
Mazej před 1 hodinou
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 2 hodinami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 2 hodinami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
mák mletý,
vejce,
droždí,
sůl,
povidla švestková,
mák mletý,
perník strouhaný,
rozinky,
rum,
koření do perníku,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
citron,
olej,
Komentáře (3)