Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Kuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, ale výborná je i rýže.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 727 kJ / 891 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,11 g |
| Tuky | 27,87 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 347 mg |
| Sodík | 366 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 31,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na větší kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme a promneme, aby se koření dostalo všude.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené maso.
Krok 3: Krátce zarestujeme, aby se maso zatáhlo, poté zaprášíme sladkou paprikou, promícháme a ihned podlijeme kuřecím vývarem (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by).
Krok 4: Do hrnce přidáme bobkový list a vše dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat.
Krok 5: Maso z omáčky vyjmeme, nalijeme do ní polovinu smetany a pokud je třeba, dolijeme ještě trochu vývaru. Vše přivedeme k varu.
Krok 6: Ve zbytku smetany rozšleháme trochu hladké mouky a za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky. Metličkou rozšleháme, aby se netvořily hrudky, případně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka (bobkový list před mixováním odstraníme).
Krok 7: Dobře provaříme alespoň 15 minut, aby se ztratila chuť mouky, do omáčky vrátíme maso a vařič vypneme. Dosolíme a opepříme, případně můžeme zakápnout lžičkou octa.
Krok 8: Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny i dušená rýže.
Zveřejněno 27. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22nA
Moje poznámka
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22nA
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 55 minutami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 17 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 43 minutami
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 1 hodinou
Frgálová buchta
Merylas před 1 hodinou
Buchty na páře
Merylas před 1 hodinou
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 1 hodinou
Tématické fráze:
kure na paprice,
kuře na paprice recept,
výborné kuře na paprice,
rychlé kuře na paprice,
kuře na paprice babica,
kureci na paprice,
maminčiny recepty kuře na paprice,
kuřecí maso na paprice se smetanou,
recept kuře na paprice,
kuře na paprice se smetanou,
recepty pro začátečníky,
kuřecí prsa na paprice,
recepty kuře na paprice,
recept na kuře na paprice,
kuře na paprice z kuřecích prsou,
rychlé kuře na na paprice recept,
top recepty kuře na paprice,
babicovy dobroty kure na paprice,
top recepty kuře pro začátečníky,
kurenapaprice
Suroviny:
maso kuřecí,
paprika sušená sladká,
cibule,
vývar kuřecí,
bobkový list,
mouka hladká,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ocet
Komentáře (94)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
I v restauraci dávají mnohem více papriky, já vždy dávám jeden sáček.
Z celého kuřete udělám 4, 6 nebo 8 porcí