Kuře na paprice II.

cathleen Kuchařka: cathleen

Pro začátečníky 10 názorů

Suroviny

750 g kuřete (maso s kostí)
100 g cibule
80 g sádla
7 g mleté sladké papriky
400 g vody
sůl
40-50 g hladké mouky
130 g mléka
130 g smetany
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře opláchneme, naporcujeme na menší kousky a osolíme.

  2. Jemně krájenou cibuli osmahneme dorůžova na polovině tuku, přidáme papriku a za stálého míchání necháme zpěnit - pak zalijeme větší částí vody a spolu s vloženými kousky kuřete dusíme doměkka.

  3. Na druhé části sádla dobře osmahneme mouku - touto zásmažkou pak za stálého míchání zahustíme základ omáčky, ze kterého jsme vyndali části kuřete. Doředíme zbytkem vody, za občasného míchání vaříme minimálně 20 minut.

  4. V polovině varu přidáme do omáčky mléko a smetanu a podle potřeby dosolíme. Vložíme zpět maso a spolu krátce podusíme.

  5. Podáváme s těstovinami, s noky nebo s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na paprice II.

  • hosta hosta(moderátorka)

    Paul Sulc: mrzí mne že máte zřejmě špatný den, ale ani to vás neopravňuje k takovým rádobyvtipným útokům, které tu předvádíte. Jestli je to opravdu váš jediný přínos těmto stránkám, tak se bez něj snad raději obejdeme. Oproti třeba dvaceti podobným receptům sem takovéto hnusné osobní invektivy vskutku nepatří. O intelektu, natož zářivém, ve vašem případě bohužel nelze mluvit:no:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Paul Sulc: koukám, že se podle Vašich příspěvků evidentně domníváte, že sem to jídlo cathleen přidala dneska, vtipné, že ač sám doporučujete lidem číst noviny, aby jako byli chytřejší, nevšiml jste si evidentně nové rubriky Dnešní tip pro vás, která je na stránce umístěna již několik dní v místech, kde byly ještě nedávno nové recepty. Recept je tu 3 roky, říkat dnes cathleen, že to není nic nového, je trošku trapné. Zkuste nejprve rozvíjet svůj vlastní intelekt, než to budete radit ostatním :-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Paul Sulc: Mě by jen zajímalo, proč se o ty recepty na kačeny, pštrosy a veverky nepodělíte sám. Uvařte, vyfoťte, napište recept. Pak zhodnotíme.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    cathleen: nekrm trolla, je to zbytecne a jen mu tim delas radost

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Lidovky 6 unora
    Veverky popelavé se vrací do jídelníčků. Britové používají maso jako náplň do palačinek

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Cathleen: co je na veverkach a pstrosech hulvatskeho. Jen pred 2/3 dny byla na Lidovkach zprava, ze v britskych resturacich jsou veverky popularni menu, veverka v palacince. Ctete noviny, Cathleen, musite jit s dobou, rozvijet vas zarivy intelekt a pujde-li vse dobre, date nam recept ne na kure na paprice ale rovnou na kureci gulas ci perkelt.Ci alespon na smazene vejce.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Paul Sulc: jestli chcete u mě zbytečně hledat neexistující hulvátství ....začněte kousek níž - u svých "veverek a pštrosů" ;-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Cathleen: da se snadno pochopit, ze mluvim o tuctech receptu a a jejich rozliseni ; masox ci vyvar nebo voda.. Vam to dela potize? A ten ''paprikovy sulc'',to je vas pokus o to zname ceske hulvatstvi, to snad ne, tomu neverim.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Paul Sulc: :-O někde v receptu vidíte masox?
    A nového...ach ano, paprikový sulc tady ještě myslím není! :-D Díky za nápovědu ;-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Kure na paprrice je bajecna vec, nicmene zde je jeden ci dva tucty receptu lisici se bud sladkou/kyselou smetanou ci jedna/dve lzicky papriky, voda+masox / vyvar. Snad tedy neco zcela noveho? Kacenu na paprice? Pstrosa na paprice? Krocana na paprice? Veverku na paprice?

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice se smetanou expres kuře na paprice top recepty mleko do paprikacu kuře na paprice se zásmažkou

Zapomněl/a jsem heslo