Postup přípravy
Přidáme rajčatový protlak a chvíli provaříme. Zalijeme krabičkou pasírovaných rajčat a rajčaty z plechovky i s nálevem. Přesypeme bylinkami, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí masa. Krok 3: Než se nám omáčka dodělá (občas promícháme), uvaříme těstoviny a nastrouháme sýr (eidam, gouda alespoň 45%). Chutná je boloňská omáčka i sypaná parmazánem. Krok 4: Cca 5 minut před stažením omáčky z plotny přidáme nadrobno pokrájený česnek.
Nakonec dochutíme solí, je-li potřeba. Můžeme osladit lžící cukru, ale to vůbec není potřeba. Krok 5: Servírujeme ihned po uvaření.
Zveřejněno 30. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka k těstovinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxjvR
Moje poznámka
Boloňská omáčka k těstovinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxjvR
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 16 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 42 minutami
Pohanka s listovým špenátem
TondaJ před 47 minutami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
tara23 před 1 hodinou
Kopřivový špenát
radekfiala před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Eva S. před 3 hodinami
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Koffi před 6 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Radka61 před 14 hodinami
Milionová polévka našich babiček
ZuzkaBob před 14 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Veronika98 před 15 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Sahula před 15 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
slanina anglická,
sádlo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
rajče,
rajče loupané,
česnek,
vývar masový,
koření italské bylinky,
sůl,
pepř,
cukr,
těstoviny,
sýr
Komentáře (14)
Mějte se krásně. 🙂
Recept, co jste mi poslala určitě uvařím. Díky. Mějte se.
Tak treba hnedka v podobnych receptech pod tim Tvym je tento:
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Jen video k receptu neodpovida postupu pripravy, ktery k nemu autorka pridala.
To znamena - je treba nechat maso dobre opect se zeleninovym zakladem, zalit vinem, nechat vino odparit opet na tuk a teprve pak rajcata . . . .
Zadne italske bylinky, cesnek, anglicka slanina ci petrzel a misto celeru, celer rapikaty.
Ten cukr je asi zvyk, budiz, asi mas rada sladke
A jinak Ti preji radost z vareni, snahu dokazi urcite ocenit
No, spíše bych parmazán vytknul před závorku...