Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 809 kJ / 1 388 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,64 g |
| Tuky | 26,53 g |
| Vláknina | 29,55 g |
| Cholesterol | 544 mg |
| Sodík | 829 mg |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 203,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát nechte přirozeně povolit nebo spařte horkou vodou, každopádně v obou případech jej pak dobře vymáčkněte od vody.
Krok 2: Přemístěte do mixéru a rozmixujte společně se dvěma vejci. Poté postupně nalijte mléko a mouku a vypracujte v těsto klasické palačinkové konzistence. Pokud budete dělat palačinky naslano, přidejte taky špetku soli. Mléka dejte nejdříve méně a až v případě potřeby dolaďte zbylým množstvím – každá mouka totiž pohlcuje vodu jinak.
Krok 3: Smažte v dobře rozpálené pánvi (v kvalitní pánvi to jde i zcela bez tuku).
Zveřejněno 1. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Y5N
Moje poznámka
Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Y5N
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 17 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 20 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 47 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 1 hodinou
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 13 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 13 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 13 hodinami
Suroviny:
špenát,
mouka žitná,
mouka špaldová hrubá,
vejce,
mléko,
sůl
Komentáře (2)