Postup přípravy
Krok 1: Nasekanou cibuli osmažíme, přidáme nasekaný česnek ohlídáme, aby se nespálil, vyklopíme celou sklenici základu a zalijeme asi 800 ml vody.
Přihodíme vývar. Krok 2: Necháme provařit, přidáme majoránku a mletý pepř, po třech minutách i kroupy.
Kdyby byla polévka slanějšíí, může se ještě naředit převařenou vodou.
Přihodíme vývar. Krok 2: Necháme provařit, přidáme majoránku a mletý pepř, po třech minutách i kroupy.
Kdyby byla polévka slanějšíí, může se ještě naředit převařenou vodou.
Zveřejněno 3. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN13y
Moje poznámka
Zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN13y
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 18 minutami
Mandlové laskonky
Přidáno před 1 hodinou
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 7 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 39 minutami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 1 hodinou
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 1 hodinou
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 1 hodinou
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 1 hodinou
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 1 hodinou
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 1 hodinou
Vánočka II
boomgo před 2 hodinami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 2 hodinami
Suroviny:
vývar masový,
kroupy,
vývar masový,
majoránka,
česnek,
cibule,
olej
Komentáře (13)
Kdysi jsem krev prohnal mrazákem, ale nebylo to ono...
Mám pochopení pro nostalgické vzpomínání v komentářích...
No, než ale toto, tak spíše totok
Černá zabijačková polévka "prdelačka" z jelítka
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Račte si všimnout posledního řádku v surovinách
Marie Svarcova: My jsme nikdy zabíjačku nedělali, neboť jsme bydlili ve městě. Vesnici jsme si užili o prázdninách u babičky v Ražicích. Ta měla králíky a slepice, ale nezabíjela je sama. Někdo se vždy našel. U babičky v Písku měli prasátko, které umřelo věkem, neboť mezi nimi vznikl přátelský vztah a kamaráda přeci nesežeru. Právě tak slepice si užívaly důchodu. Pak už se jen měly. Nyní bydlím v malé vísce, kam jsme utekli s manželem z města. Manžel mně zemřel, ale já už si nedovedu představit, že bych odtud odešla. Božský klid, jen občas zaštěká pes a ráno mě budí kohouti, od jara pak ptáci. Zpívají tak krásně, že by je mohla trumfnout snad jen hudba Smetanova či Verdiho. Občas dostanu sklenici krevního základu a tak si to užiji tak, že až světélkuji.