Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 1 názor

Suroviny

80 g hladké mouky
20 g solamylu
20 g holandského kakaa
60 g strouhaných mandlí
20 g změklého másla
120 ml mléka
1 PL medu
špetka skořice
špetka tlučeného hřebíčku
špetka mletého zázvoru
kůra z jednoho citronu
70 g třtinového cukru
2 vejce
1 PL rumové esence nebo rumu
2 PL práškového medového perníku
1 lžička jedlé sody
tuk a mouka na vymazání formy
1 čokoláda na vaření (nebo poleva dr. Oetkera)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho citronu + koření "medový perník") a cukr.

  2. Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med a rum. Mléko s máslem, medem a rumem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme cca 45 minut.

  3. Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.

Poznámka

Moučník podle sešitu receptů mé babičky, ale chutnal nám více, jak pravý sachr dort, byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením

Tématické fráze: kakaovy srnci hrbet srnčí hřbet pernik s pernikovym kořením srnčí hřbet recepty recept srnčí hřbet s kakaem buchta do srnčího hřbetu kakovy kolac srnci hrbet recepty srnci hrbet recepty do srnčího hřbetu kakaový hřbet srnci hrbet buchta recept na kakaový hřbet jablecny kolac s pernikovym korenim medový perník s perníkovým kořením srnčí hřbet kynutý hrbet kakaovy medový srnčí hřbet srnčí hřbet kakaový hřbet se sodou

Zapomněl/a jsem heslo