Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 1 názor

Suroviny

80 g hladké mouky
20 g solamylu
20 g holandského kakaa
60 g strouhaných mandlí
20 g změklého másla
120 ml mléka
1 PL medu
špetka skořice
špetka tlučeného hřebíčku
špetka mletého zázvoru
kůra z jednoho citronu
70 g třtinového cukru
2 vejce
1 PL rumové esence nebo rumu
2 PL práškového medového perníku
1 lžička jedlé sody
tuk a mouka na vymazání formy
1 čokoláda na vaření (nebo poleva dr. Oetkera)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho citronu + koření "medový perník") a cukr.

  2. Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med a rum. Mléko s máslem, medem a rumem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme cca 45 minut.

  3. Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.

Poznámka

Moučník podle sešitu receptů mé babičky, ale chutnal nám více, jak pravý sachr dort, byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením

Tématické fráze: kakaovy srnci hrbet srnčí hřbet pernik s pernikovym kořením srnčí hřbet recepty recept srnčí hřbet s kakaem buchta do srnčího hřbetu srnčí hřbet kakaový kakovy kolac srnci hrbet perník do srnčího hrbetu kakaovy srnci.hrbet perník do srmciho hrbetu recepty srnci hrbet recepty do srnčího hřbetu kakaový hřbet srnci hrbet buchta recept na kakaový hřbet jablecny kolac s pernikovym korenim medový perník s perníkovým kořením srnčí hřbet kynutý hrbet kakaovy

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít