Smažený květák bez vaření
Oblíbený smažený květák v trojobalu není nutné vždy předvařovat, můžeme zkusit tuto jednodušší a rychlejší variantu. Syrový květák nakrájíme na plátky, ty pak obalujeme a smažíme. Plátky se prosmaží rovnoměrně, lépe než když smažíme růžičky vcelku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 174 kJ / 281 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,12 g |
| Tuky | 20,10 g |
| Vláknina | 0,24 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 393 mg |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 2,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák zbavíme zelených listů a omyjeme a osušíme. Poté položíme na prkénko a krájíme na výšku na cca 1-1,5 cm plátky. Co odpadne necháme do polévky.
Krok 2: Rozšleháme vejce se solí, pepřem a paprikou, dle chuti přidáme hořčici. Rozehřejeme pánev s tukem.
Krok 3: Plátky květáku namočíme ve vejcích, strouhance, opět ve vejcích a hned vkládáme do pánve na rozehřátý tuk. Smažíme pozvolna, aby změkl, trvá to cca 5-7 minut dozlatova.
Krok 4: Hotový květák odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.
Zveřejněno 27. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený květák bez vaření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Qll
Moje poznámka
Smažený květák bez vaření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Qll
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 27 sekundami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 3 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Suroviny:
květák,
vejce,
strouhanka,
hořčice dijonská,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
tuk na smažení
Komentáře (8)