Jak jednoduše obalit květák? Vyzkoušejte tento jednoduchý trik
Obalovaný květák v mouce, vajíčku, strouhance a závěrem usmažený dozlatova je velmi oblíbeným receptem české kuchyně. Ke smaženému květáku se báječně hodí vařené brambory nebo také bramborová kaše.
Smažený květák je výtečné bezmasé jídlo, které připravíme během chviličky. Uvařený květák jednoduše obalíme v trojobalu a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme ho s vařeným bramborem, pokrm doplníme domácí tatarskou omáčkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak jednoduše obalit květák
Uvařený květák obalujeme klasickým trojobalem - moukou, vajíčkem a strouhankou. Abychom si obalování zjednodušili, existuje jednoduchý trik pomocí plastového sáčku uzavíratelného na zip. Díky tomu neušpiníme jedinou misku.
- Uvařený a vychladlý květák vložíme do zip sáčku a postupně přidáváme ingredience trojobalu.
- Květák zasypeme moukou, sáček uzavřeme a důkladně promícháme.
- Nyní přidáme vajíčko a opětovně promícháme. Stejným způsobem postupujeme se strouhankou a získáme dokonale obalený květák bez ušpiněných rukou i nádobí.
Smažený květák můžeme připravit také v troubě, chutná stejně jako smažený na pánvi. Videorecept vás provede krok za krokem postupem, který ukáže, jak si ho připravit.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 6 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Klobásy
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 18 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře