Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s čoko-tvarohovým krémem

Roláda z jemného piškotového těsta, které v sobě nese osvěžující chuť citrusové kůry. Náplní je pak lahodný tvarohový krém se smetanou a čokoládou. Zní to velmi lákavě. Tak neváhejte a vyzkoušejte ji upéct.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 7 min

47 min (40 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 500 kJ /
2 988 kcal
Bílkoviny77,07 g
Tuky191,75 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 654 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy236,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu rozlámeme do misky a zalijeme horkou smetanou. Rozmícháme a necháme vychladnout. Pak vešleháme tvaroh na hladký krém. Krok 2: Vejce s cukrem ušleháme do pěny, šleháme alespoň 15 minut. Na závěr vešleháme olej, kůru a přidáme sůl. Do ušlehané pěny ručně vmícháme prosátou mouku. Krok 3: Piškot rozetřeme na plech s pečicím papírem a upečeme v rozpálené troubě na 230 °C asi 5-7 minut. Krok 4: Po upečení obrátíme plát na lehce pomoučený papír a necháme vychladnout. Krok 5: Potřeme krémem (trochu si necháme na pomazání rolády), pevně stočíme a potřeme roládu, nakonec ji posypeme strouhanou čokoládou.
Uložíme do lednice na ztuhnutí.

TIP: Rady, tipy a recepty na piškotovou roládu

Zveřejněno 6. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD63V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD63V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova: Moc děkuji :-K

Romi,také chci být u tebe na prázdninách:-*Roláda je moc hezká a ten krém bych mohla i samostatně:-Q:-K

Moanka: Moanka: Moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že Vám roláda chutnala :-K Děkuji také za foto. :-K

Moanka: Moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že Vám roláda chutnala :-K

Povedla se! :-K A je výborná! <3 Děkuji za recept a vděčím za novou zkušenost. :-D Mějte se krásně. :-)

Marie Svarcova: Jsem šťastná, že ty kluky máme, je jim 9 let a je s nimi veselo. :-K

RubyRom: jo jo -znám, když byli 2 vnuci v pubertě tak jsem vařila každý den sytý oběd i večeři , každý den pekla něco sladkého a 20-25 rohlíků padlo každý den. Jako malý zájezd. Po nich přijely 2 vnučky a jeden oběd stračil i k večeři a rohlíky 2x půlka, sladkého nic, to byl vždycky boj - ale moc ráda vzpomínám. Dnes už mám 7 pravnoučat a jezdím spíš já za nimi než oni sem.:-D Užívej si je dokud to jde a mějte se krásně:-K

Vypadá krásně. <3 Zkusím ji! Ještě jsem roládu nedělala, tak snad se mi povede. :yes:

Marie Svarcova: Maruško, většinou vařím jen pro dva, ale když přijedou mladí tak víc peču. Teď tu mám 2 vnuky na jarních prázdninách, tak toho dělám víc, jsou jako kobylky :-D. Ale vždyť Ty vaříš taky hodně tak to znáš.

:-)<3:yes::yes:moc se mi líbí :-K Prosím Tě pro kolik lidí vaříš každý den tolik různých jídel ? To se ta Tvá rodina má. :-K

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, olej, sůl, kůra citronová, čokoláda, čokoláda, smetana ke šlehání, tvaroh plnotučný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu