Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 232 kJ / 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,54 g |
| Tuky | 8,45 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 23 mg |
| Sodík | 173 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 35,87 g |
Postup přípravy
Rozpustíme lžíci másla a lehce zpěníme cibuli. Krok 2: Přidáme mrkev a chvíli restujeme.
Po krátkém orestování podlijeme do cca poloviny vodou nebo vývarem. Krok 3: Dusíme cca 8-10 minut a zaprášíme moukou.
Dle hustoty přidáme vývar a provaříme.
Před koncem dáme hrášek. Krok 4: Dochutíme šťávou, solí nebo cukrem dle chuti a přidáme lžičku másla. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 12. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslová mrkev s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6q8P
Moje poznámka
Máslová mrkev s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6q8P
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí piškoty
Marjet před 3 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 4 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 5 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 6 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 6 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cibule,
hrášek mražený,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
sůl,
šťáva citronová,
cukr
Komentáře (3)