Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 882 kJ / 3 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,85 g |
Tuky | 91,61 g |
Vláknina | 17,88 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 490,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut odpočinout.
Krok 2: Zatím připravíme drobenku z mouky, cukru a másla a nachystáme povidla (nebo jinou náplň). Některá povidla jsou tuhá tak, že je potřeba je maličko zředit rumem, aby se dala roztírat.
Krok 3: Do vody s droždím přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Ihned poté ho rozválíme téměř na celou plochu plechu s pečicím papírem, potřeme povidly, posypeme drobenkou a necháme 15-20 minut kynout.
Krok 4: Upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.
Krok 5: Po vytažení plechu z trouby můžeme koláč po celé ploše pokapat rozpuštěným máslem s trochou rumu.
Zveřejněno 30. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč pro nedočkavce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD0Z
Moje poznámka
Koláč pro nedočkavce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD0Z
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 30 minutami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 20 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 49 minutami
Pečený bůček
BublinaF před 50 minutami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 1 hodinou
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 2 hodinami
Jednoduchá roláda
Fikina před 2 hodinami
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Nela20 před 4 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 4 hodinami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
máslo,
náplň tvarohová,
náplň maková,
povidla švestková,
rum,
povidla švestková,
máslo,
cukr,
mouka polohrubá,
máslo,
rum
Komentáře (8)
Bez žloutku??
Upekl jsem podle rcp
Použil jsem tato povidla
https://www.toprecepty.cz/recept/13602-pecena-sves...
a posypku z mrazáku (rcp nenalezen)
Kdo očekává sváteční koláč, tak je OT
Kvasnic by to sneslo opravdu asi méně...
Nevím jak chutnají "malé pouťové koláče"
Za mě tedy palec hore, protože není posvícení každý den, že