Vodní špenát se škvarky a česnekem
Povíjnice vodní alias vodní špenát je jedním z druhů méně známých asijských zelenin. Rychlá příprava, typické asijské ochucení a dobrá přílohová rýže učiní ze svazku zeleniny lahůdkové jídlo. Večeře nebo lehký oběd bude do hodinky na stole.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 354 kJ / 324 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 3,24 g | 
| Tuky | 29,82 g | 
| Vláknina | 1,96 g | 
| Cholesterol | 57 mg | 
| Sodík | 1,50 g | 
| Sůl | 3,00 g | 
| Sacharidy | 10,35 g | 
Postup přípravy
Česnek nasekáme nadrobno.
Koriandr nasekáme nadrobno. Krok 2: V rozehřáté pánvi na sádle osmažíme kostičky bůčku (lze použít i hotové škvarky). Po vyškvaření je odložíme stranou. V sádle potom necháme rozvonět česnek a přidáme i tvrdší konce stonků. Prudce a za stálého míchání restujeme do změknutí cca 5-7 minut. Krok 3: Když stonky změknou přidáme listy, ještě minutu mícháme. Přidáme lístky koriandru. Ochutíme rybí omáčkou a šťávou z citronu nebo limety. Špenát podáváme poházený škvarečky a posypaný smaženou cibulkou. Jako příloha se hodí rýže, servírovaná zvlášť v misce.
Zveřejněno 30. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Vodní špenát se škvarky a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kxV1
Moje poznámka
					 
				
Vodní špenát se škvarky a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kxV1
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 12 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 13 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 14 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 14 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 14 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 14 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 15 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 15 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 15 hodinami
						Suroviny:
						
							špenát, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							česnek, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							omáčka rybí, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							koriandr čerstvý, 
						
						
							cibule sušená smažená
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (4)
Rcp se mi líbí - možná by se dal použít pórek?