Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a šlehačkou

Je to sice kalorická bomba v podobě tučného tvarohu a smetany, ale kdo by nezhřešil, když je to tak dobré! Jemný piškot ochucený rumem se rozplývá na jazyku a šlehačka s čokoládou pohladí naše chuťové pohárky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 775 kJ /
2 336 kcal
Bílkoviny81,04 g
Tuky151,64 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 1,29 g
Sůl3,36 g
Sacharidy161,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a vyšší plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení, jemně potřeným olejem. Krok 2: Na korpus ve šlehací míse vyšleháme vejce se solí a cukrem do pěny. Přidáme horkou vodu a olej a došleháme do husté bílé pěny. Krok 3: Pomocí ruční metličky zlehka vmícháme po částech směs z prosáté mouky, prášku do pečiva a kakaa. Krok 4: Těsto vlijeme do připraveného plechu. Urovnáme stěrkou vrch a dáme do předehřáté trouby. Krok 5: Jakmile těsto nabude, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme 15-20 minut. Když začne vonět a odlepovat se od stěn, bývá upečeno - zkusíme špejlí vpich uprostřed, pokud je suchá je hotovo. Řídíme se vlastní troubou. Krok 6: Dáme zchladnout na mřížku. Krok 7: Než korpus zcela vychladne ušleháme z tvarohu a ostatních ingrediencí krém. Necháme stát 5 minut, zhoustne a zpevní se. Krok 8: Vychladlý korpus pokropíme rumem. Necháme vsáknout, pak stěrkou navrstvíme a uhladíme krém. Krok 9: Dáme ještě ztuhnout do lednice, na dobu než ušleháme šlehačky. Krok 10: Ušlehané šlehačky přendáme do jednorázového nebo cukrářského sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na krém. Krok 11: Poté navrch nastrouháme na velkých slzách struhadla Margot čokoládu. Krok 12: Necháme vychladit a nakrájíme řezy nebo kostky.

Zveřejněno 4. 6. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept je z našeho rodinného receptáře. Mamka strouhala někdy ořechy někdy čokoládu, já dala Margot. Všechny čokolády mají trošku menší obsah než býval.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBNkN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBNkN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: :-) moc děkuji, já vůbec nemám krémy ráda a dala bych si třeba obyčejnou buchtu ale peču pro syna, který zase nerad něco jiného - všechno krémové a aby se to složilo do krabičky peču řezy. Skoro žádné neochutnám ale on vždy chválí;-) Užij si pěkný večer :-K

Marie Svarcova: Maruško mě vždycky dostanou ty tvé krémy:-QŘezy jsou moc hezké:-K

RubyRom: :-) Děkuji za komentář, dej si za mne , já to nemusím ale ráda to dělám pro druhé :-K Přeji krásnou , pohodovou neděli

Moc pěkné řezy, takové mám ráda. :-K:yes::yes:

Suroviny:
vejce, sůl, cukr krupice, voda, olej, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, tvaroh plnotučný, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr krupice, ztužovač, smetana, ztužovač, korpus, čokoláda margot

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu