Zeleninová polévka s rýží a vejci
V horkých letních dnech stačí mnohdy k obědu sytá polévka. Tato je plná zeleniny, s vložkou předem uvařené rýže. Vejce doplní důležité bílkoviny a polévka pak bude plnohodnotným lehkým pokrmem. Bez dlouhého stání u sporáku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 560 kJ / 1 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,18 g |
| Tuky | 41,24 g |
| Vláknina | 13,49 g |
| Cholesterol | 673 mg |
| Sodík | 330 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 188,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli nadrobno. Mrkev, celer a bramboru nastrouháme na velkých slzičkách struhadla.
Krok 2: Na rozehřátém tuku orestujeme česnek a cibuli asi 2 minuty. Přidáme mrkev, promícháme. Když začne pouštět barvu, přidáme také celer a bramboru.
Krok 3: Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme libeček a slabým varem vaříme přikryté pokličkou 10 minut.
Krok 4: Poté do polévky vlijeme vejce, opatrně promícháme a necháme slabým varem vařit ještě 2 minuty. Těsně před koncem přidáme rýži a podle potřeby dochutíme.
Krok 5: Na talíři posypeme nasekanou bylinkou.
Zeleninové polévky - oblíbené recepty
Zveřejněno 14. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová polévka s rýží a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QYn
Moje poznámka
Zeleninová polévka s rýží a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QYn
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 1 hodinou
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 3 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 39 minutami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 1 hodinou
Kuře na zelí
[email protected] před 1 hodinou
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 2 hodinami
Žitný chléb
janatka před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 2 hodinami
Pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 2 hodinami
Šunkofleky II
Valis před 2 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
brambory,
cibule,
česnek,
libeček,
máslo,
olej,
vývar masový,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
rýže,
libeček
Komentáře (5)
Vzorně popsaný postup a množství surovin,máš jedničku s hvězdičkou, Drahuško