Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové kakaové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Pokud hledáte recept na dezert, který potěší chuťové pohárky i vaše oči, jsou tyto řezy skvělou volbou. Nadýchaný kakaový piškot s výborným tvarohovým krémem potřeme dobře vyšlehanou šlehačkou a poprášíme kakaem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 22 min

42 min (20 min příprava + 22 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Plech 32x23 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 084 kJ /
1 215 kcal
Bílkoviny53,88 g
Tuky42,97 g
Vláknina10,15 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 904 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy148,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení a zapneme troubu na 180 °C . Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ve šlehací míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu, olej a šleháme do bílé husté hmoty. Zvlášť vyšleháme bílky se solí do hustého sněhu do špiček, které drží tvar. Krok 3: Do žloutkové hmoty dáme postupně po lžících mouku a kakao, dobře promícháme a ručně zlehka metličkou vmícháme sníh. Těsto přemístíme na připravený plech a stěrkou uhladíme. Krok 4: Pečeme 5-7 minut, než zvětší objem, poté snížíme teplotu o 10 °C, aby se těsto nevyboulilo, a dopečeme cca 15 minut. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Zda je těsto hotové, zkusíme špejlí, po vytáhnutí z těsta musí zůstat suchá. Krok 5: Upečený korpus necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 6: Než těsto vychladne, vyšleháme na nejvyšší otáčky z uvedených ingrediencí krém. Necháme ho 10 minut stát a poté krém navrstvíme na již vychladlý korpus, lehce potřený rybízovým nebo jiným džemem dle vlastní chuti. Krok 7: Vršek uhladíme a dáme do chladu, než ušleháme šlehačku. Krok 8: Ze smetany na šlehání dobře vyšleháme hustou šlehačku, navrstvíme ji na krém a vrch upravíme zubatou stěrkou. Dáme vychladit. Krok 9: Po vychlazení nakrájíme řezy a přes sítko je poprášíme kakaem.

TIP: Jak vylepšit piškotové těsto

Zveřejněno 27. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové kakaové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwnW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové kakaové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwnW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Bayta (moderátorka): RubyRom: :-) Moc děkuji a přeji krásný den

Nádherný dezert :-K:yes:

Vypadají nádherně <3

Suroviny:
vejce, voda, cukr krupice, mouka polohrubá, kakao, sůl, olej, tvaroh, smetana ke šlehání, smetana ke šlehání, džem rybízová, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu